Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 05:45

Αδικαιολόγητα χατίρια σε εργολάβους

Κορυδαλλός 07.05.23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Απρίλη 2023 δόθηκε η 7η παράταση για την κατασκευή ραμπών ΑμΕΑ στα σχολεία μας!!! Το «μαζί» για τον Κορυδαλλό την καταψήφισε και ο επικεφαλής Νίκος Κατσούλης για ακόμη μια φορά έθεσε ερωτήματα για το θέμα των παρατάσεων που έμειναν αναπάντητα.

Το φαινόμενο  της  «παράτασης του συμβατικού χρόνου εκτέλεσης  έργου»  έχει πάρει, κατά την διάρκεια της συνδιοίκησης Χουρσαλά - Δημόπουλου, μορφή θεσμού και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι…

    Με απίστευτη ευκολία εγκρίνονται , για ανούσιους λόγους και αιτίες –με υπόλογο πάντα τον Δήμο – και  χορηγούνται αλλεπάλληλες  παρατάσεις  προθεσμιών των έργων, με αποτέλεσμα σχεδόν ποτέ να μην τηρούνται τα αρχικά χρονοδιαγράμματα από πλευράς των αναδόχων !!!

   Πώς να εξηγήσει κανείς γιατί:

    -Ποτέ η συνδιοίκηση δεν έχει εκπονήσει «μελέτη χρονικού προγραμματισμού» (Υ.Α. Δ.17/01/117/ΦΝ 332/1989) , η οποία  μπορεί να μη θεωρείται απαραίτητη, αλλά με βάση αυτή υπολογίζονται οι απαραίτητες  για την εκτέλεση του έργου προθεσμίες  - και όχι ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ;  Σε συνδυασμό μάλιστα με άλλες  νομολογιακές διατάξεις  που  θεσπίσθηκαν   αποτελούν  ανάχωμα για αποφυγή του φαινομένου της παράτασης.   

     - Οι ποινικές ρήτρες για παραβίαση των προθεσμιών, η αντισυμβατική συμπεριφορά των αναδόχων (εργολάβων), η πρόσθετη καταβολή («πριν») είναι άγνωστοι όροι για τη Διοίκηση; Δεν τα χρειάζεται ο Δήμος αυτά τα χρήματα;        

   Συνεπώς αυτό που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην κακή οργάνωση και διαχείριση από τη Δημοτική Αρχή, με αποτέλεσμα οι δημότες να απολαμβάνουν τα αποτελέσματα των έργων –όποιων γίνονται και ολοκληρώνονται- με χαρακτηριστικές  καθυστερήσεις !!!

Η τοποθέτηση του επικεφαλής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Απρίλη

https://www.youtube.com/watch?v=mm4Oujt8RdE

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

 Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper