Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 13:01

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

Κορυδαλλός 31.3.23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απαξία και η εγκατάλειψη των σχολείων στη μοίρα τους φαίνεται  τόσο στα θέματα ασφαλείας όσο και στη χρηματοδότησή τους. 

 

Ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι στους δρόμους καθημερινά για τα θέματα ασφαλείας και η εκπαιδευτική κοινότητα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις για την πυρασφάλεια και τον αντισεισμικό κανονισμό,  η διοίκηση προτίμησε να φτιάξει τις τουαλέτες των σχολείων, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζονταν καν επισκευή!

 Μάλιστα σύμφωνα με εξωτερική μελέτη, «οι καινούριες» τουαλέτες ήταν ο λόγος για τη διαρροή χιλιάδων κυβικών νερού. Τα σχολικά ταμεία επιβαρύνθηκαν με χιλιάδες ευρώ που κατέληξαν στις αποχετεύσεις.

 Ο Δήμαρχος προκλητικά αρνήθηκε να πιστώσει τα ταμεία των σχολείων με τα χρήματα που χρεώθηκαν στα σχολεία από σφάλματα της δημοτικής αρχής.

  Συγχρόνως δεν διστάζει να δίνει αφειδώς παρατάσεις  στα έργα που σχετίζονται με τις ράμπες των ΑΜΕΑ, τα συστήματα πυρασφάλειας, την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, τις περισσότερες φορές άνευ λόγου και αιτίας.

 Σε έναν μόλις χρόνο τα σχολεία όχι μόνο ξόδεψαν το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και 250,000€ από το αποθεματικό που είχαν δημιουργήσει. Πολλά μάλιστα έχουν ήδη μηδενικό ταμείο.

 Η δημοτική αρχή, πιστή στην απαξίωση της δημόσιας παιδείας, συνεχίζει τη γραμμή της κυβέρνησης απαρέγκλιτα

 Ολόκληρη η  τοποθέτηση μου Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαρτίου 2023

https://www.youtube.com/watch?v=L19yPHIE4_o

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper