Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2022 16:27

Δήλωση μη συμμετοχής στις επιτροπές του Δήμου

Δήλωση μη συμμετοχής στις επιτροπές του Δήμου

 

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την Απόφαση 2377/2022 έκρινε ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, τις διατάξεις των Νόμων 4623/2019 και 4625/2019, με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων. Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή συνεχίζει να κατευθύνει αποφάσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Οικονομική Επιτροπή που προεδρεύει ο ίδιος ο Δήμαρχος και πλέον έχει, αντισυνταγματικά, την πλειοψηφία.   

Οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «μαζί» για τον Κορυδαλλό, γνωστοποίησαν εγγράφως ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν πλέον στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, μέχρις ότου αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία τους.

Ο επικεφαλής του «μαζί» Νίκος Κατσούλης και ολόκληρη η δημοτική ομάδα είχαν διαμαρτυρηθεί, στο παρελθόν, εντόνως και επανειλημμένα για τις επιπτώσεις της σημερινής διοίκησης στα δημοκρατικά κεκτημένα του Κορυδαλλού, επισημαίνοντας τις αντισυνταγματικές διατάξεις των παραπάνω νόμων.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, καλούμε τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων από τα εν λόγω όργανα, τα οποία με τη σημερινή τους σύσταση πάσχουν και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

Μέχρι την επαναφορά της συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, σύμφωνα με τη θέληση των εκλογέων, όπως αυτή εκφράσθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 βάσει του Νόμου 4555/2018,  καλούμε τα θέματα των επιτροπών αυτών να παραπέμπονται

προς λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Για το "μαζί" για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper