Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 17:04

«ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΥΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Κορυδαλλός 24.10.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ

 

Ο Δήμος μας δοκιμάζεται εδώ και δεκαετίες από οικονομικά προβλήματα και κακοδιαχείριση. Αυτό δυστυχώς απεικονίζεται τελικά στην τσέπη των κατοίκων του Κορυδαλλού, αφού είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν πανάκριβα: δημοτικά τέλη, εισιτήρια για τον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη, τροφεία για summer camp, για την άθληση, για το ωδείο κλπ.

 

Η ανακύκλωση του ίδιου πολιτικού προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση οδηγεί στην ανακύκλωση και των προβλημάτων, με τα χρόνια να περνούν, αλλά και με τις προσωπικές μικροπολιτικές να κυριαρχούν επί των βασικών επίδικων του Δήμου.

 

Επανειλημμένα και εγκαίρως έχουμε καταγγείλει την κακοδιαχείριση που υπάρχει σε διάφορες οικονομικές εκφάνσεις του Δήμου Κορυδαλλού.

 

  • Έχουμε καταγγείλει την κατάχρηση που έχει γίνει στις απευθείας αναθέσεις.
  • Έχουμε καταγγείλει τους διαγωνισμούς, όπου προκρίνονται συνέχεια οι ίδιοι ανάδοχοι και για “διάφορους” λόγους απορρίπτονται οι υπόλοιπες προσφορές.
  • Έχουμε καταγγείλει δημόσια έργα που γίνονται στον Κορυδαλλό κάτω από την μύτη των αρμόδιων υπηρεσιών.
  • Έχουμε καταγγείλει διαγωνισμούς και αναθέσεις με ”αγαπημένους” προμηθευτές που εμφανίζονται να προκρίνονται ακόμα και για θέματα που είναι πολύ έξω από τις αρμοδιότητές τους.
  • Έχουμε καταγγείλει “μελέτες”, που περιέχουν ελλιπή τεκμηρίωση, προς όφελος του εργολάβου.

 Εμείς ρωτήσαμε ξανά πάνω σε όλα τα παραπάνω θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 12.10 για να δώσουμε μία ακόμα ευκαιρία να αναδείξουν την δική τους αλήθεια. Ματαίως όμως.

 Για όλους τους παραπάνω λόγους δε θεωρούμε ότι ο ισολογισμός απεικονίζει ορθά την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας και τον καταψηφίσαμε.

 Ολόκληρη η τοποθέτηση του Νίκου Κατσούλη για τον ισολογισμό.

 https://www.youtube.com/watch?v=hote01DIHu0

 Είναι προσωπική ευθύνη όλων μας αν θα αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί ή αν θα την σταματήσουμε

 Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

 Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Νίκος Κατσούλης

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper