Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 13:03

«To φιάσκο της προετοιμασίας του ανοίγματος των σχολείων στο Κορυδαλλό»

Κορυδαλλός 13.09.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας σχολικής χρονιάς εγκαινιάστηκε με κινητοποιήσεις και καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, των εκπροσώπων των καθαριστριών, του σωματείου των καθηγητών του Κορυδαλλού Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ και του Πειραιά Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ΣΕΠΕ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΑΓ. Βαρβάρας, της Ένωσης Γονέων Κορυδαλλού ΕΣΓΟΜΑΚ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. 

Το θέμα της κατακεραύνωσης της Δημοτικής Αρχής ήταν ο διορισμός των λιγότερων καθαριστριών από όλους τους γειτονικούς δήμους και η μείωση του ωραρίου των ήδη διορισμένων. 

Αν και το πρόβλημα πηγάζει από την κυβέρνηση που δεν αύξησε το εν λόγω κονδύλι, αν και οι ώρες λειτουργίας των σχολείων της Αθμιας αυξάνονται (διευρυμένο ολοήμερο), ο μόνος Δήμος, που όχι μόνο δεν έκανε τίποτα παρά μοίρασε φτώχια στους εργαζόμενους, ήταν ο Δήμος Κορυδαλλού.

 Τοποθέτηση του επικεφαλής για το θέμα των καθαριστριών στα σχολεία: 

https://www.youtube.com/watch?v=hpooQ_g0G9k 

Ο Νίκος Κατσούλης στις τοποθετήσεις του στο Δημοτικό συμβούλιο της 7/9/22, όχι μόνο δεσμεύτηκε να στηρίξει τις καθαρίστριες, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς στον δίκαιο αγώνα που δίνουν, αλλά ανέδειξε και άλλους σημαντικούς τομείς όπου τα σχολεία του Κορυδαλλού αντιμετωπίζουν προβλήματα ή παραλείψεις. 

Τοποθέτηση του επικεφαλής για το θέμα των προβλημάτων στα σχολεία: 

https://www.youtube.com/watch?v=sVxAxCZy2wY 

Ενδεικτικά έγινε αναφορά στην σωρεία τεχνικών προβλημάτων και ελλείψεων που κατέγραψαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του “μαζί” Καλλιόπη Μαυροειδάκου, Σοφία Σιδηροπούλου, Λάζαρος Αλεξανδρίδης. 

Επίσης έγινε αναφορά σε αναπάντητες επιστολές των σχολείων προς τη Δημοτική Αρχή για τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν και που πρόκειται να γίνουν απροσπέλαστα αν  πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. 

Είναι απαράδεκτη η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των σχολικών φυλάκων, παρά τα αυξημένα περσινά περιστατικά βίας και την απαγγελία κατηγοριών σε 5 μαθητές για πρόκληση σωματικών βλαβών σε προαύλιο σχολικής μονάδας. 

Απαράδεκτη είναι και η ολιγωρία κυβέρνησης και δημοτικής αρχής που άφησε ανεκμετάλλευτο ολόκληρο το καλοκαίρι για να γίνουν τα προγραμματισμένα έργα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων.

Δυστυχώς στο σχετικό ερώτημα για τον σχεδιασμό της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων, που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ή γενικότερα τι σχεδιάζουν να κάνουν με τα σχολεία μεσούσης της ενεργειακής κρίσης, δεν πήραμε καμία απάντηση.  

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper