Κυριακή, 05 Ιουνίου 2022 02:56

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ο ΕΣΔΝΑ ανακοίνωσε την κατανομή των προστίμων (τέλος ταφής απορριμμάτων) στους δήμους. Στον Κορυδαλλό αναλογεί το ποσό των 515.000€.

Θυμίζουμε ότι, στο σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Κορυδαλλού γινόταν λόγος για 150.000€, το ΕΤΗΣΙΟ επιπλέον κόστος για την πόλη μας, επειδή δεν προχωρά στην ανακύκλωση και οδηγεί το 95% των απορριμμάτων του στην ταφή.

Επίσης θυμίζουμε ότι, ο Κορυδαλλός έχει 0% έκπτωση από τον ΕΣΔΝΑ, ως τιμωρία για την περιβαλλοντική του αδιαφορία, όταν οι κάτοικοι των βορείων και των νοτίων προαστίων χαίρουν εκπτώσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

 

Συμπέρασμα: 150.000 € που δεν προχωρά η ανακύκλωση στον Κορυδαλλό και 500.000 € το πρόστιμο (τέλος ταφής) συν 360.000 € η έκπτωση που δεν λαμβάνουμε από τον ΕΣΔΝΑ, η σημερινή διοίκηση κοστίζει στους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες 1.000.000 € ετησίως. Άλλωστε ο Δήμαρχός μας, φρόντισε να πληρώνουμε πολύ ακριβά δημοτικά τέλη, ώστε να είμαστε σε θέση να καλυφθούν τυχόν πρόστιμα και η κακοδιαχείριση των απορριμμάτων. ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΗΜΑΤΩΩΣΗ ΤΕΛΟΥΣΠΟΡΡΗΜΑΤΩΝ Τα ερωτηματικά που δημιουργούνται είναι: Τι κάνει ο Δήμος για να βελτιώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα; Τι κάνει ο Δήμος για να βελτιώσει την απαράδεκτα χαμηλή επίδοσή του στην ανακύκλωση; Τι κάνει ο Δήμος για να μην επιβαρυνθεί ο δημότης με τις αστοχίες του ΕΣΔΝΑ και της δημοτικής Αρχής; (Το πρόστιμο των 500.000 € οφείλεται στην ολιγωρία του ΕΣΔΝΑ σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων) Γιατί δεν έχει συνεδριάσει ποτέ η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου μας με επικεφαλής γνωστό Αντιδήμαρχο; Γιατί το απορριμματοφόρο για τα βιοαπόβλητα - μετά τις φωτογραφίες με τον Περιφερειάρχη - είναι ακόμα παρκαρισμένο στο αμαξοστάσιο του Δήμου ; Γιατί οι δημότες των ακριβών περιοχών απολαμβάνουν εκπτώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ανακυκλώνοντας οργανωμένα και ο δικός μας Δήμαρχος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την ανακύκλωση; Όσο οι Δήμαρχοι που εκλέγουμε ασχολούνται μόνο με την επανεκλογή τους και όχι με τα προβλήματα του Κορυδαλλού, εκατομμύρια θα πετιούνται. Σ’ έναν δήμο που εκατοντάδες παιδιά κάνουν μάθημα σε container για δεκαετίες, που του λείπουν γήπεδα, χώροι αναψυχής, δωρεάν κοινωνικές παροχές, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε περιβαλλοντικά αδιάφοροι, ενώ συγχρόνως, εξαιτίας αυτής της αδιαφορίας, να πληρώνουμε πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων €. Ολόκληρη η τοποθέτηση του Νίκου Κατσούλη στο: https://www.youtubetrimmer.com/view/?v=SSxv6qgSdkU&start=1181&end=1338&loop=0

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Ο επικεφαλής Νίκος Κατσούλης

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper