Δευτέρα, 02 Μαϊος 2022 03:35

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

   Η Πρωτομαγιά, παγκόσμια ημέρα μνήμης και πάλης των εργαζόμενων, γιορτάζεται φέτος μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους λαούς και τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, μαζί και της πατρίδας μας.

      136 χρόνια μετά την ηρωική μεν αιματηρή δε, αγωνιστική εξέγερση των εργαζομένων στο Σικάγο, τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη ναζιστική θηριωδία της εκτέλεσης των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, οι σύγχρονοι εργαζόμενοι καλούνται, για μια ακόμη φορά, να υπερασπιστούν τα αγαθά της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης που απειλούνται.

    Η φετινή Πρωτομαγιά συμπίπτει με τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και τις στρατιές προσφύγων.

    Οι κατακτήσεις των εργαζομένων, για τις οποίες απαιτήθηκαν μακροχρόνιοι αγώνες, βαμμένοι με αίμα, δέχονται μια χωρίς προηγούμενο επίθεση.

    Το δικαίωμα στη δουλειά, το μεροκάματο, οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, το δικαίωμα στην απεργία, έχουν μπει στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας  που θέλει να αυξάνει συνεχώς τα κέρδη της σε βάρος των δημιουργών κάθε αγαθού. Η κυβέρνηση εξυπηρετώντας και τους χορηγούς της, μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια ξήλωσε όλες τις φιλεργατικές ρυθμίσεις, γιγάντωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, απορρύθμισε πλήρως το εργατικό δίκαιο και συρρίκνωσε το κοινωνικό κράτος.

Η δημοτική παράταξη «μαζί για τον Κορυδαλλό» αναπόσπαστο, κομμάτι του λαού και των εργαζομένων στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα τιμήσει και φέτος την Πρωτομαγιά αγωνιστικά, υπερασπιζόμενη όχι μόνο τα κεκτημένα δικαιώματα αλλά και διεκδικώντας την περαιτέρω βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, παλεύοντας με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

        Χαιρετίζοντας την εργατική Πρωτομαγιά, καλούμε τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις

 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper