Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 06:32

Με ευθύνη της συνδιοίκησης Χουρσαλά - Δημόπουλου η καθυστέρηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ( πεζοδρόμια, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις κλπ)

Κορυδαλλός 04/03/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23-2-2022 ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος με το «μαζί», ρώτησε ποιες είναι οι ενέργειες που θα κάνει η Διοίκηση από εδώ και πέρα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΣΒΑΚ δεδομένου ότι, έχουμε μπει στον 3ο χρόνο από την παράδοση της μελέτης, που ανέθεσε ο Δήμος σε ιδιωτική εταιρία και δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε η Α΄ φάση,  όταν το έργο  προβλεπόταν να ολοκληρωθεί σε 9  μήνες.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά δεν πήραμε καμία απάντηση. Γιατί άραγε; Έτσι αντιλαμβάνεται τις δημοκρατικές διαδικασίες η διοίκηση του Δήμου;

Την απάντηση έδωσε η ίδια η εταιρεία που εκπόνησε τη μελέτη θεωρώντας ότι, η ολοκλήρωση του έργου καθυστερεί γιατί ο Δήμος κωλυσιεργεί τις διαδικασίες  που προβλέπονται, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα 5 μήνες καθυστέρηση.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα σχέδιο που θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα κίνησης μέσα στην πόλη μας και θα έπρεπε να μπει σε ευρεία διαβούλευση με δυνατότητα συμμετοχής, εκτός των φορέων, μεγάλου μέρους πολιτών. Δυστυχώς η πρώτη φάση διαβούλευσης έγινε… σιωπηλά και περιορισμένα, χωρίς να έχει γίνει συζήτηση, και για αυτό καθυστερεί.

Γιατί άραγε; Τι φοβάται η Διοίκηση; Γιατί αδιαφορεί για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την λειτουργία της πόλης;

 Τι θα γίνει με τα πεζοδρόμια, τη διευθέτηση των δρόμων, τις μονοδρομήσεις και πεζοδρομήσεις;

Πάντως, ο επικεφαλής του «μαζί» Νίκος Κατσούλης, για την πρώτη φάση της μελέτης που είχε δοθεί στη διαβούλευση, έχει πάρει δημόσια θέση για τις ελλείψεις που έχει σε προτάσεις για τον υπόλοιπο Κορυδαλλό, εκτός του εμπορικού κέντρου.

Επίσης το ΣΒΑΚ κάνει πολύ μικρή ανάλυση στην πρόταση του «μαζί» για την υπογειοποίηση της Γρ. Λαμπράκη, που πραγματικά θα έδινε μια ανάσα περιβαλλοντική, οικονομική και ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της πόλης μας. Πολύ περίεργη είναι και η αντιφατική στάση που κρατά στο θέμα των πεζογεφυρών, που προφανώς αντανακλά και τη σύγχυση που έχει η διοίκηση.

Αυτά είναι προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα τους.

Ξεκινήστε άμεσα μια ανοικτή και ευρεία διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες του Κορυδαλλού.

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper