Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 03:41

Το σκοτάδι πίσω από τα φλας

Κορυδαλλός 23/02/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Κατσούλης, για δεύτερη φορά, επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αίθουσας του θεάτρου (πολλαπλών χρήσεων) που έχει μείνει γιαπί εδώ και έξι μήνες, παρά τις τυμπανοκρουσίες της Διοίκησης του Δήμου, κατά την μεταφορά του 8ου Γυμνασίου Κορυδαλλού. Δυστυχώς δεν πήρε πάλι απάντηση.

 

Η συγκεκριμένη αίθουσα, η οποία συρρικνώθηκε για να στριμωχτεί το σχολείο στις εγκαταστάσεις του 3ου και 5ου Γενικού Λυκείου, είναι και η μοναδική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις θεατρικές ομάδες, σχολικές γιορτές, εκδηλώσεις τεσσάρων σχολικών μονάδων (8ο Γυμνάσιο, 3ο ΓΕΛ 5ο ΓΕΛ,  Εσπερινό).

 

Για το ίδιο θέμα, το «μαζί» για τον Κορυδαλλό έχει θέσει θέμα διαφάνειας ως προς τη διαδικασία ανάθεσης του έργου για τις τροποποιήσεις στο κτήριο. Κανονικά πρώτα εγκρίνεται το έργο από την Οικονομική Επιτροπή και μετά κατασκευάζεται. Στην περίπτωση αυτή πρώτα κατασκευάστηκε, με απευθείας ανάθεση, και μετά από μήνες εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή! Δεν μπορεί η διοίκηση να ισχυριστεί το έκτακτο για τη διαδικασία που ακολούθησε γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μεταφορά του σχολείου τον Φεβρουάριο του  2021, ενώ άρχισε να κατασκευάζεται το καλοκαίρι του 2021. Υπήρχαν δηλαδή αρκετοί μήνες για να τηρηθεί η νομότυπη διαδικασία.

 

Ο Νίκος Κατσούλης και το «μαζί» θα συνεχίσει να διεκδικεί σύγχρονα αξιοπρεπή, ασφαλή, σχολεία, ακόμα και όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper