Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 05:15

20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ CONTAINER ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Κορυδαλλός 30.01.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη μεγάλη αδικία για μαθητές/τριες γυμνασίου του Άνω Κορυδαλλού και του Σχιστού, στην οποία έχουν συμβάλει όλοι οι Δήμαρχοι των τελευταίων χρόνων, έχει αναδείξει επανειλημμένως ο επικεφαλής του μαζί Νίκος Κατσούλης, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού όσο και σε άρθρα του.

Το στεγαστικό πρόβλημα στο Κορυδαλλό είναι ευρύτερο και συνεχώς διευρύνεται εξαιτίας της άρνησης των δημοτικών αρχών  να ασχοληθούν σοβαρά.

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή της επέκτασης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, ο αριθμός των container που στεγάζουν παιδιά όλων των βαθμίδων αυξήθηκε περαιτέρω.

Η δημοτική αρχή, παρά τα συνεχή αιτήματα της παράταξής μας, συστηματικά αρνείται να φέρει το στεγαστικό πρόβλημα μαθητών και μαθητριών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Νίκος Κατσούλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσαν συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» για να αναδειχθεί η αδικία και να συμβάλλουν στην επίσπευση της επίλυσης του προβλήματος.

 Ο Δήμαρχος δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του άνοιξε ο κος Κατσούλης  ώστε να διεκδικήσει ταχύτερη επίλυση του προβλήματος. Προτίμησε να το υποβαθμίσει σε παραταξιακή αντιπαράθεση, αντί να ενισχύσει το δίκαιο αίτημα.

  Ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς προσπάθησε να παρουσιάσει για δικές του ενέργειες αυτές, που ο προηγούμενος Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης - σύμφωνα με δηλώσεις του - είχε ολοκληρώσει όπως τις μελέτες και την απαλλοτρίωση.

Παρά τα δύο χρόνια στη διοίκηση του Δήμου δεν μπόρεσε να απαντήσει «πότε το σχολείο θα αρχίσει να χτίζεται».  Απλά «δεσμεύτηκε» ότι τα τρία επόμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν θα είναι έτοιμο μη λαμβάνοντας υπόψη του τι σημαίνει αυτό για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Επίσης η αναφορά του Δημάρχου για πρόταση ενοικίασης κτιρίου, πόρρω απέχει από την πραγματικότητα, αφού ποτέ δεν κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο καμία συγκεκριμένη πρόταση για να την αρνηθούμε.

Γενικές αναφορές χωρίς να υπάρχει αντικείμενο εννοείται ότι θα αρνηθούμε.

Ποτέ δε θα δεχτούμε άλλη προσωρινή λύση που δεν είναι ξεκάθαρα καλύτερη από τη σημερινή.

Για του λόγου το aληθές παραθέτουμε και το σχετικό video της συνέντευξης του Νίκου Κατσούλη και της απάντησης του Δημάρχου.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=ceEJmBYlPKw&feature=youtu.be

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

 Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

Media

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper