Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 17:02

Το σχέδιο φίμωσης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στους Δήμους εφαρμόζει πιστά η συγκυβέρνηση Χουρσαλά – Δημόπουλου

Κορυδαλλός 12.01.22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την αρχή της διακυβέρνησης της Ν. Δ., τόσο από τον κ. Θεοδωρικάκο όσο και από τον κ. Βορίδη, μεθοδεύτηκε σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μοναδικό στόχο ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ το πλήρες φίμωμα των αντιπολιτευτικών παρατάξεων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Πρόσφατο παράδειγμα ωμής παρέμβασης, αποτελούν οι τελευταίες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τις πρόσφατες δημαιρεσίες των ΟΤΑ. Η μείωση της αντιπροσώπευσης των μελών της αντιπολίτευσης στις επιτροπές Δήμων και Περιφερειών αποτυπώνουν ξεκάθαρα την ιδιοκτησιακή αντίληψη της κυβέρνησης στον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ, με την παρεμπόδιση της συμμετοχής όλων των παρατάξεων στη λειτουργία των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, συνιστά έλλειμμα δημοκρατίας, λογοκρισία της αντίθετης άποψης, δαιμονοποίηση της κριτικής και της διαφωνίας.

Αυτό φαίνεται να είναι το όραμα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που επιβεβαιώνεται και από τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματικές, σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των ΟΤΑ.

Δυστυχώς και στον Δήμο Κορυδαλλού, οι διαδικασίες που ακολούθησε η διοίκηση Χουρσαλά-Δημόπουλου στις δημαιρεσίες της Κυριακής, ήταν αναπαραγωγή της κυβερνητικής αντίληψης για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα.

Αυτές οι πρακτικές υπήρξαν πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων. Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση και αγώνας, γιατί προβλέπεται ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Η Γενική Γραμματέας

Σούλα Δημητρίου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper