Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 04:09

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ CONTAINER ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Κορυδαλλός 17.12.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολλές σχολικές αίθουσες συνεχίζουν να έχουν αποκλειστική πηγή θέρμανσης τις μονάδες κλιματισμού οικιακού τύπου (split units).

Σύμφωνα με την από 23-04-2020 εγκύκλιο με Αρ. Πρωτ:Δ1(δ)/ ΓΠ/ οικ. 26635 «Λήψη μέτρων διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά τη χρήση κλιματιστικών μονάδων», αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Οι κλιματιστικές μονάδες ενδέχεται όμως υπό προϋποθέσεις να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση με μηχανικό τρόπο από άτομα που είναι ήδη φορείς»

«Τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας αποσκοπούν στον περιορισμό της μηχανικής διάδοσης του ιού μέσω των ρευμάτων αέρα που αναπτύσσονται κατά τη λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων.»

Το πρόβλημα αποκτά πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις με τη μετάλλαξη «Ο» του covid 19 που, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, η μεταδοτικότητά της είναι 70 φορές μεγαλύτερη.

Σε συνδυασμό με την επιμονή της κυβέρνησης να κλείνει τα τμήματα μόνο όταν τα κρούσματα ξεπερνούν το 50% των μαθητών/τριών η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη.

Ο Νίκος Κατσούλης είχε επισημάνει στον Δήμαρχο, από το φθινόπωρο, την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που εστιάζεται στις πολυάριθμες, για τον Κορυδαλλό, αίθουσες container.

Η μη λήψη μέτρων ανάγκασε τον επικεφαλής μας να προβεί σε αυστηρή σύσταση με επιστολή του στις 16/11/21.

Επανέλαβε ηχηρά τη σημασία του προβλήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 13/12/21

 https://www.youtubetrimmer.com/view/?v=R5giqPh8rKw&start=1688&end=1825&loop=0

Τίποτα από τα παραπάνω δεν κινητοποίησε τη διοίκηση για τη λήψη σχετικών μέτρων, ώστε μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί  να ζεσταίνονται με ασφάλεια τις πολύ ψυχρές ημέρες της εβδομάδας, ούτε φυσικά να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις.

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

Media

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper