Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 04:03

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Η Δήμος Κορυδαλλού Α.Ε. απέκτησε νέο εταίρο!!!

Κορυδαλλός 17/10/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που παγκοσμίως πόλεις και πολίτες αναιρούν τις ιδιωτικοποιήσεις και επαναφέρουν τις λειτουργίες στη δημόσια σφαίρα, στην πόλη μας γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών.

   Μετά τον ΑΟΤΑ και ΤΗΝ ΚΕΔΚΟ ιδρύθηκε η ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο 10-08-2021, παρά τις έντονες αντιδράσεις του «μαζί», της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Ανυπότακτου  Κορυδαλλού), σαν ένα ακόμη κομμάτι του πάζλ των ιδιωτικοποιήσεων του Δήμου Κορυδαλλού.

 Η εμπειρία έχει δείξει ότι καμία ιδιωτική εταιρεία του ενεργειακού τομέα, δεν ανταποκρίθηκε στο δημόσιο αίτημα για μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κάτι  που το κατάφεραν τοπικές δημόσιες εταιρείες και συνεταιρισμοί πολιτών, παρέχοντας φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα σε κοινότητες και ιδίως σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που δυσκολεύονταν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

   Η κάθε εταιρεία, από τις 3 που σύστησε ο Δήμος Κορυδαλλού από τον Ιούνιο του 2020, από την πλευράς της αντίστοιχα, υποκαθιστά τις υπηρεσίες:

  1. ΑΟΤΑ: Τεχνικές, Κοινωνικές, διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & διαχείρισης Αποβλήτων. (Δεν έχει πάρει καμία απόφαση).                       
  2. ΚΕΔΚΟ: Πολιτισμού, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης (προς το παρόν δεν έχει προσφέρει τίποτα παρά έξοδα και η μόνη απόφαση που πήρε είναι μισθοδοσία του Διοικητικού της Συμβουλίου)
  3. ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ : Ηλεκτροφωτισμού, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Διοικητικό Συμβούλιο, Γενική Συνέλευση και Ελεγκτικό Συμβούλιο είναι οι ίδιοι άνθρωποι ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του ΟΑΠ και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΟ με απόλυτο δικαίωμα απευθείας αναθέσεων, διορισμών, εξόδων χωρίς απολογισμό πουθενά)

Παρόμοιες εταιρίες στο παρελθόν τα μόνο αποτέλεσμα που έφεραν ήταν η αύξηση κόστους υπηρεσιών, αδιαφάνεια, καταχρήσεις, προσλήψεις προσωπικού χωρίς ΑΣΕΠ, παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας δεκάδες δικαστήρια για την εκκαθάρισή τους και τέλος αποπληρωμή των τεράστιων οφειλών τους από το υστέρημα των δημοτών. 

Αίσθημα απαξίωσης υπάρχει και στις τάξεις των εργαζομένων του Δήμου, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του «μετώπου» κατά της πανδημίας, καθώς βλέπουν τη «συνδιοίκηση Χουρσαλά - Δημόπουλου» να αξιοποιεί τις διατάξεις των ΠΝΠ  και να προχωρά σε συνεχείς ιδιωτικοποιήσεις.

Το «μαζί» θα εφαρμόσει τις σύγχρονες μορφές διοίκησης μακριά από τις ξεπερασμένες και αποτυχημένες λύσεις των ιδιωτικοποιήσεων και των Δημοτικών Εταιριών που γέμισαν με χρέη τον Κορυδαλλό. Η διοίκησή μας θα έχει επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον διατελώντας συγχρόνως ως υποδειγματικός εργοδότης.

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το "μαζί" για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper