Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 01:38

Μπάχαλο σε τεχνικά «έργα» στον Κορυδαλλό, από τη διοίκηση Χουρσαλά - Δημόπουλου Έτσι διαχειρίζονται τα χρήματα των Δημοτών

Κορυδαλλός 13/10/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέατρο «Θανάσης Βέγγος», που οι επισκευές του έγιναν από εργολαβία που ανατέθηκε από τον Δήμο, χωρίς να έχει εγκριθεί πρώτα το έργο από την Οικονομική Επιτροπή όπως προβλέπεται.

Δυστυχώς η μελέτη του έργου, δαπάνης 74.400 ευρώ, ήρθε για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή, στις 6-10-2021, περίπου δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναμόρφωσης και παρά την εμφανή παρατυπία η Οικονομική Επιτροπή το πέρασε κατά πλειοψηφία. Προφανώς, ο εκπρόσωπος του «μαζί» για τον Κορυδαλλό στην Οικονομική Επιτροπή, Λάζαρος Αλεξανδρίδης, καταψήφισε τη διαδικασία αυτή.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Δε διαφωνούμε με το έργο αλλά εδώ εγείρονται σοβαρά θέματα που άπτονται της ασφάλειας, διαφάνειας, εφαρμογής της νομοθεσίας και βέβαια της διαχείρισης των χρημάτων των πολιτών. Πλέον νομίζουμε ότι πρέπει να παρέμβουν οι αρμόδιοι.

  • Από ποιον σε ποιον και με ποιον τρόπο έγινε η ανάθεση χωρίς να έχει εγκριθεί το έργο ;
  • Ποιος ανέλαβε την επιμέλεια των εργασιών χωρίς να έχει εγκριθεί η μελέτη τους, αφού η τεχνική έκθεση του έργου συντάχθηκε, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στις 23-8-2021, μετά δηλαδή την ολοκλήρωση των έργων, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση  του Δημάρχου στις 18-8-2021;

Ερωτηματικά εγείρονται και για τα έργα στο Σχιστό Κορυδαλλού (115 στρέμματα) για τα οποία έχουμε στείλει σχετική επιστολή και αναμένουμε απαντήσεις.

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το "μαζί" για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper