Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 04:32

Ο Δήμος Κορυδαλλού έχει ανάγκη από διαφάνεια

Κορυδαλλός 10/10/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενεργειακή εταιρία Δήμου Κορυδαλλού, μια μικρή κλειστή παρέα 3 ανθρώπων είναι η Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Ελεγκτικό Συμβούλιο».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του «μαζί» Νίκος Κατσούλης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26/9.   

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Αύγουστο και παρά τις αντιδράσεις του «μαζί», της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Ανυπότακτου Κορυδαλλού, έφερε προς ψήφιση τη δημιουργία τρίτης εταιρίας στον Δήμο, που προκλητικά και χωρίς ίχνος διαφάνειας, τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου «τυχαίνει» να είναι και Γενική Συνέλευση αλλά και Πρόεδροι των υπόλοιπων νομικών προσώπων του Δήμου (ΚΕΔΚΟ, ΟΑΠ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ).

Το συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος έχει δύο ψήφους (του Δημάρχου και του Προέδρου της "ΑΝΑΣΑΣ ΖΩΗΣ"), έχει δικαίωμα να διορίσει προσωπικό στην εταιρία, να αναθέσει έργα, να αλλάξει ακόμα και το καταστατικό, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φυσικά η αντιπολίτευση και γενικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφαση Δημάρχου, θα είναι παντελώς απόντες από κάθε διαδικασία της εν λόγω εταιρίας.

Εταιρίες αυτής της μορφής γονάτισαν οικονομικά τον Δήμο που έκανε χρόνια και δεκάδες δικαστήρια για να απαλλαγεί από τα βάρη που αυτές δημιούργησαν και τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρέτησαν.

Σήμερα στο ίδιο έργο θεατές καλούμαστε να ανατρέψουμε τις ίδιες αποτυχημένες συντηρητικές πολιτικές

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

Για το "μαζί" για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper