Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 03:47

«Όταν η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τα κτίρια των σχολείων έτοιμα και ασφαλή»

Κορυδαλλός 9/9/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την αγωνία να μην επαναληφθούν τα παρατράγουδα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, που είχε ξεκινήσει χωρίς να έχει γίνει ο απαραίτητος αριθμός προσλήψεων στην καθαριότητα και σε σχολικούς φύλακες, ο επικεφαλής του «μαζί» έστειλε σχετική επιστολή (14/6/21) στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στον Δήμαρχο.

Στην επιστολή αυτή ζητούσε να ενημερωθεί αρμοδίως για τον σχετικό προγραμματισμό στις συντηρήσεις των σχολικών μονάδων που πρέπει να δρομολογηθούν πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Επίσης ζήτησε αναλυτική κατάσταση με τον σχεδιασμό για σχολικούς φύλακες και προσωπικό καθαριότητας, που θα  προσληφθεί ανά σχολική μονάδα, για να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο κάποια σχολεία να είναι στην ένδεια και σε κάποια άλλα να περισσεύουν.

Κλιμάκιο του «μαζί» για τον Κορυδαλλό έκανε αυτοψία σε μεγάλο αριθμό σχολείων και διαπίστωσε ότι: 

·  Οι καθαρίστριες/ές είναι ανεπαρκείς για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ.

·  Πολλά έργα συντήρησης θα είναι έτοιμα στο παρά πέντε, ίσως και μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

·  Σχολικοί φύλακες δεν προσλήφθηκαν για άλλη μια χρονιά, παρά τη σχετική άνοδο της παραβατικότητας, παρά τον σαφή, βοηθητικό τους ρόλο στη λειτουργία του σχολείου. 

·  Τα έργα συμμόρφωσης με τον αντισεισμικό κανονισμό δεν έχουν ολοκληρωθεί.

·   Τα έργα για την πυροπροστασία δεν έχουν ολοκληρωθεί.  

Το συμπέρασμά μας, για το γεγονός ότι δεν απάντησαν στις επιστολές που στείλαμε δεν είναι η υπεροψία αλλά η απουσία σχεδιασμού.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για ασφαλή και παιδαγωγικά άρτια σχολειά μέχρι να έρθει η χρονιά που θα υπάρχει προγραμματισμός και θα υλοποιηθεί. 

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper