Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021 05:45

Συντηρητισμός και αγκυλώσεις

Κορυδαλλός 27.06.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που τα περιστατικά σεξουαλικής και εργασιακής βίας ανησυχούν την κοινωνία κάθε μέρα και περισσότερο, την ώρα που κινήματα όπως το «me too» δυναμώνουν, στο Δημοτικό συμβούλιο του Κορυδαλλού η Πρόεδρος και ο Δήμαρχος αρνήθηκαν τη σχετική συζήτηση.

Αν και είμαστε αντιπολίτευση, στο πλαίσιο του δημιουργικού διαλόγου έφερα στο Δημοτικό Συμβούλιο τρεις εισηγήσεις. Η μια από αυτές ήταν η δημιουργία πρωτοκόλλου διαχείρισης περιστατικών σεξουαλικής και εργασιακής βίας. Πολύ δε περισσότερο, όταν υπάρχουν ήδη καταγγελίες στον Δήμο μας για περιστατικά λεκτικής βίας, των οποίων η διαχείριση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Όχι μόνο δε δέχτηκαν να συζητήσουν την πρότασή μου αλλά δεν τεκμηρίωσαν τους λόγους για την άρνησή τους να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο «Ανυπότακτος Κορυδαλλός» προς τιμής τους δέχτηκαν ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη συνεδρίαση.

Από ότι φαίνεται το βαθιά συντηρητικό παρελθόν του Δημάρχου δεν επιτρέπει τέτοιες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για μια προοδευτική, ανοικτή κοινωνία που δεν αφήνει τα θύματα των επιθέσεων στο περιθώριο, αλλά τους θύτες.

 

Ο επικεφαλής του «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Νίκος Κατσούλης

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper