Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 01:49

Προτάσεις Ψηφισμάτων

Κορυδαλλός 20.05.21

Α.Π. 25

Πρόταση Ψηφίσματος για τις αλλαγές στα εργασιακά

     Το νομοσχέδιο που μπήκε στη διαβούλευση από τον κ. Χατζηδάκη επιδιώκει να επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις. Πλήττει θεσμοθετημένα δικαιώματα, ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία και αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις. Συνεχίζει τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Πραγματοποιεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας και στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους,  με την αύξηση των ορίων του προσωπικού ασφαλείας και την ουσιαστική θεσμοθέτηση της απεργοσπασίας.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και ζητά την απόσυρση του επίμαχου νομοσχέδιου-εκτρώματος.   

 Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία.

Η δημοτική ομάδα του «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Νίκος Κατσούλης

Λάζαρος Αλεξανδρίδης

Σοφία Σιδηροπούλου

Καλλιόπη Μαυροειδάκου

 

Κορυδαλλός 20.05.21

Α.Π. 24

Πρόταση Ψηφίσματος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον Παλαιστινιακό Λαό που αντιστέκεται στη βίαιη ισραηλινή κατοχή και καταδικάζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα, στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Ζητούμε από την ελληνική πολιτεία να:

  • Ασκήσει πιέσεις στην Ε.Ε. και στο Ισραήλ για άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών που έχουν στοιχίσει ήδη τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, για να σταματήσουν οι παράνομοι ισραηλινοί εποικισμοί, το Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να ξεκινήσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες.

 

  • Ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα του λαού της Παλαιστίνης και να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάσει του ομόφωνου ψηφίσματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου τον Δεκέμβρη του 2015. 

 Η δημοτική ομάδα του «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Νίκος Κατσούλης

Λάζαρος Αλεξανδρίδης

Σοφία Σιδηροπούλου

Καλλιόπη Μαυροειδάκου

 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper