Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 13:50

Πρόταση ψηφίσματος για απόλυση Καταραχιά στο Δημοτικό Συμβούλιο 02.04.21

Κορυδαλλός 02.04.21

Α.Π. 18

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σύλλογο εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας» και στον Πρόεδρο του, επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά, που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το υπουργείο μεθοδεύει την απόλυση του Κ. Καταραχιά την 31η Μαρτίου, αφού η Διοίκηση τον ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς γιατρούς πανελλαδικά.

Θεωρούμε πρόκληση τη μη ανανέωση σύμβασης (που ουσιαστικά πρόκειται για απόλυση) γιατρού, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και άμεση επίταξη χωρίς αποζημίωση ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση κλιμακώνει τις διώξεις ενάντια στους υγειονομικούς, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό για να κουκουλώσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων στην υγεία αλλά και στα υπόλοιπα μέτωπα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον σύλλογο εργαζόμενων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», τους υγειονομικούς όλης της χώρας, τους εκατοντάδες μαζικούς φορείς και συνδικάτα, διεκδικώντας και απαιτώντας:

  • Να μην απολυθεί ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του όπου και είναι απαραίτητος.
  • Καμία απόλυση γιατρού ή νοσηλευτή, που είναι ήδη πολύ λίγοι σε σχέση με τις λαϊκές ανάγκες. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στη Δημόσια Υγεία.
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς καμία αποζημίωση για τους κλινικάρχες.
  • Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και αγωνιστές.

Η δημοτική ομάδα του «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Νίκος Κατσούλης

Λάζαρος Αλεξανδρίδης

Σοφία Σιδηροπούλου

Καλλιόπη Μαυροειδάκου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper