Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 13:47

Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων

Κορυδαλλός 04.04.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα μεγάλο πρόβλημα για αυτά τα πλάσματα που παλεύουν να επιβιώσουν αλλά και για τις πόλεις μας!!!

Όλες και όλοι πρέπει να φροντίσουμε να βρεθούν λύσεις με προεξάρχοντα τον Δήμο.

Ο Δήμος, με βάση τον νόμο, είναι υπεύθυνος για την σωστή αντιμετώπιση των αδέσποτων. Είναι υπεύθυνος για τις στειρώσεις τους, κυρίως των γατών, γιατί για τους σκύλους υπάρχει σύμβαση με τον διαδημοτικό σύνδεσμο ΔΙΚΕΠΑΖ (ΠΕΣΥΔΑΠ).

Οι στειρώσεις είναι το κλειδί για τη διαχείριση του προβλήματος, γιατί έτσι ελέγχουμε τον πολλαπλασιασμό τους, άρα μακροπρόθεσμα μειώνεται ο πληθυσμός. Γίνεται κάποια προσπάθεια  για στειρώσεις γατών αλλά δυστυχώς, χωρίς συστηματικότητα στον Δήμο μας, με αποτέλεσμα να έχουμε νέες γέννες, άρα αύξηση του πληθυσμού.

Επίσης η τροφή των αδέσποτων, με βάση τον νόμο, είναι ευθύνη του Δήμου. Και σε αυτό το θέμα ο Δήμος μας υστερεί. Έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες και ποτίστρες, σε κάποια σημεία, αλλά δεν τροφοδοτούνται  συστηματικά καθόλη την διάρκεια του έτους.

 Εδώ να πούμε ότι και για τις στειρώσεις και τη διατροφή των αδέσποτων, κύριο ρόλο στον Κορυδαλλό, διαδραματίζουν φιλόζωες και φιλόζωοι που καλύπτουν τις ελλείψεις του Δήμου, και τους αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.

Και κάποιες προτάσεις που μπορούμε να συζητήσουμε:

  • Θα μπορούσε ο Δήμος να προχωρήσει, σε σημεία τις πόλης που έχουμε μεγάλο πληθυσμό γατών όπως στα 88 στρέμματα, στη δημιουργία καλαίσθητων σπιτιών για τη στέγασή τους, ώστε να πάψουν να υπάρχουν οι πρόχειρες κατασκευές με χαρτόκουτες, που τοποθετούν οι φιλόζωοι προκειμένου να προστατέψουν τα άτυχα ζώα.
  • Να συζητήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας Δημοτικού Κτηνιατρείου, που θα έλυνε πολλά προβλήματα με τις στειρώσεις κυρίως των γατών, αλλά και γενικά με την περίθαλψη των αδέσποτων. Ας σκεφτούμε ότι ο Δήμος δίνει περίπου 35.000 ευρώ, χωρίς να έχουμε πλήρη κάλυψη όλο τον χρόνο. Άλλη λύση είναι να αναλάβει και αυτές τις στειρώσεις το ΔΙΚΕΠΑΖ, στο οποίο ο Δήμος δίνει περίπου 30.000 ευρώ τον χρόνο.

Και βέβαια όποιος μπορεί ας υιοθετήσει ένα αδέσποτο, ας το στειρώσει και έτσι να βοηθήσουμε όλοι να μειωθεί το πρόβλημα.

Η αγάπη και η φροντίδα των ζώων είναι δείκτης πολιτισμού!

«Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει»

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper