Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 14:29

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Κορυδαλλός 11.07.20

Το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος προτάθηκε από το "μαζί" στο  Δημοτικό Συμβούλιο της 15/7. Περιμένουμε από όλες τις παρατάξεις να το στηρίξουν στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει.

Την Πέμπτη 9/7/2020 ψηφίστηκε  στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. που ρυθμίζει τις δημόσιες συναθροίσεις, επιδιώκοντας τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της κοινωνικής αντίδρασης μέσω της μεθοδευμένης περιστολής του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση.

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από φορείς, αρχές, συλλογικότητες για τις διατάξεις που σχετίζονται με τους περιορισμούς στο δικαίωμα στην ελευθερία της συνάθροισης, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων ενημέρωσης που σχετίζονται με τη διάλυση μιας συνάθροισης, την απαγόρευση των ταυτόχρονων συναθροίσεων και τη ρύθμιση των αυθόρμητων συναθροίσεων. Εκφράζεται επίσης ανησυχία της για το σοβαρό, αποτρεπτικό αποτέλεσμα της διάταξης που καθιερώνει την ευθύνη για τους διοργανωτές/ριες μιας συνάθροισης.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνει τα μέτρα της, με τη βοήθεια της Ελληνικής Λύσης και του ΚΙΝΑΛ, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιo, οργανώνοντας ένα σκληρό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο που στόχο έχει να βάλει στον «γύψο» τη μαζική δράση και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Διαμορφώνει ένα νέο αντιδραστικό καθεστώς το οποίο στην πράξη τείνει να καταργήσει θεμελιώδη δημοκρατικά και κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα δικαιώματα, με στόχο να καταπνίξει τους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού για τα δικαιώματά τους και να επιβάλλει ανεμπόδιστα όλα τα μέτρα των αντεργατικών πολιτικών της.

Το αναίτιο χτύπημα της χτεσινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και ο τρόπος που το οργάνωσαν είναι το παράδειγμα για το πώς θα πορευτούν από δω και πέρα. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού είναι αντίθετο στον νόμο που στοχεύει τις δημοκρατικές κατακτήσεις με τις οποίες υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά μας

Υπερασπίζουμε, συντασσόμενοι με όλους τους φορείς (οργανώσεις, σωματεία, Πανεπιστημιακούς κ.α) που το καταψήφισαν, το δικαίωμα να διαδηλώνουμε ανεμπόδιστα.

 

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper