Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 09:02

Αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής στις καταγγελίες μας για την ασφάλεια των δημοτών

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαμε αποδέκτες πολλών παραπόνων και διαμαρτυριών, κατοίκων αλλά και διερχομένων, σχετικά με τη λαϊκή της Δευτέρας στην περιοχή του Άνω Κορυδαλλού, όπου στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Νοταρά, οι δύο τελευταίοι πάγκοι και στις δύο πλευρές, βγαίνουν μέχρι τον δρόμο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποκλείεται το πεζοδρόμιο και οι πεζοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές (3ο νηπιαγωγείο, 5ο δημοτικό, 4ο και 5ο γυμνάσιο) να περπατούν στο δρόμο, κατά την προσέλευση και την αποχώρηση τους, αλλά και να δυσχεραίνεται η κυκλοφορία, ειδικά όταν περνά λεωφορείο.

Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα ατυχήματος ζητήσαμε, και εγγράφως, άμεσα να διευθετηθούν οι πάγκοι στο συγκεκριμένο σημείο, ώστε να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια, για χρήση από τους πεζούς.

Απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, την Τρίτη 14/01 , ο οποίος σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο της λαϊκής, πήρε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα λυθεί. Ωστόσο σε σημερινή μας επίσκεψη στη λαϊκή 20/01, διαπιστώσαμε ότι δεν άλλαξε τίποτα και η συμπεριφορά του επαγγελματία σε σχετική ερώτησή μας ήταν άκρως προσβλητική.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι σεβαστό αλλά και η ασφάλεια των διερχομένων και κυρίως των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη, γι αυτό ζητούμε άμεσα από κάθε αρμόδιο να μεριμνήσει, ώστε να μετακινηθούν οι πάγκοι για να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια.

Για τη Δημοτική Ομάδα του «μαζί» για τον Κορυδαλλό.

Σοφία Σιδηροπούλου

Δημοτικής Σύμβουλος μέλος της Επιτροπής Ποιότητας της Ζωής στον Κορυδαλλό



 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper