Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 02:48

Η πανδημία δεν είναι δικαιολογία ούτε για την απαξίωση των θεσμών, ούτε για επικοινωνιακά παιχνίδια

Κορυδαλλός 19.04.21

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας ζήτησε και πραγματοποίησε «δια περιφοράς» συνεδρίαση της 14/4, ενώ ήταν προγραμματισμένη με τηλεδιάσκεψη, επικαλούμενος προσωπικό κώλυμα και τις διατάξεις για τη διασπορά του covid  19.

Το «μαζί» για τον Κορυδαλλό, μέσω του  εκπροσώπου του Χ. Λημναίου εξέφρασε τη διαφωνία του για τη διαδικασία  και τόνισε τα εξής:

  • Με τον τρόπο αυτό απαξιώνεται η θεσμική λειτουργία της επιτροπής.
  • Η αδυναμία παρουσίας του Προέδρου μπορεί να αναπληρωθεί από τον Αντιπρόεδρο, όπως προβλέπεται.
  • Η επιτροπή μπορεί να συνεδριάσει, όποτε οι συνθήκες επιτρέψουν την ορθή λειτουργία της, όταν δεν υπάρχουν κατεπείγοντα θέματα, όπως αναφέρονται στην παρούσα ημερήσια διάταξη.

Πληροφορηθήκαμε επίσης,  με δυσάρεστη έκπληξη,  ότι η δημοτική αρχή  επιχειρεί,  για άλλη μια φορά,  - μετά την προσπάθεια ενημέρωσης για την πλατφόρμα του 1821  - να κάνει για λόγους επικοινωνίας  χρήση της  πλατφόρμας  webex  στα νηπιαγωγεία.

Θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Η πλατφόρμα webex είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των παιδιών λόγω της πανδημίας και όχι δίαυλος επικοινωνίας, άρα επέχει χώρο σχολικής τάξης, στην οποία δεν μπορεί να εισέρχεται κανείς χωρίς  να τηρείται η συγκεκριμένη διαδικασία  που προβλέπεται από τον νόμο.
  2. Ποιο είναι το επείγον που χρήζει άμεσης επικοινωνίας, είτε για την πλατφόρμα του 1821 δεδομένου ότι παρήλθε η 25η Μαρτίου, είτε για τα έργα στα νηπιαγωγεία; Τα έργα δεν θα τα διαπιστώσουν και θα τα χαρούν τα παιδιά, οι γονείς και όλη η σχολική κοινότητα με την επιστροφή  στα σχολεία;
  3. Τα παιδιά και ιδιαίτερα της προσχολικής ηλικίας έχουν πλέον κουραστεί από τη χρήση της webex και με το ζόρι συνδέονται ή παρακολουθούν, μετά από φιλότιμες προσπάθειες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών. Η δημοτική αρχή λαμβάνει υπόψη αυτό το δεδομένο;
  4. Ο Δήμος έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των συλλόγων γονέων και πολλές δυνατότητες (μέσω βιντεοκλήσεων ή της διεύθυνσης webex του δήμου) προκειμένου να επικοινωνήσει όσα θέλει στους γονείς, γιατί θα πρέπει αυτό να  γίνει εν ώρα μαθήματος και με την παρουσία τετράχρονων και πεντάχρονων;

«Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει»

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Σοφία Σιδηροπούλου, Δημοτική Σύμβουλος,

Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού

 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper