Δρ. Άννα Τζαβαλή – Μελετήτρια, Περιβαλλοντολόγος


Έχω ζήσει στην Νότια Αφρική και στην Ιαπωνία, όπου ήρθα σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.
Είμαι Διδάκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων με θέμα την ανάλυση του φαινομένου της Αστικής Θερμικής Νησίδας στην Αττική και διερεύνηση της επίδρασής του στην ενεργειακή συμπεριφορά σχολικών κτηρίων. Έχω παρακολουθήσει ΜΠΣ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, με κατεύθυνση Διοίκηση Logistics και έχω πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά. Έχω άριστη γνώση χρήσης Η/Υ και χειρισμού εξειδικευμένων προγραμμάτων (π.χ. TRNSYS, SPSS, Minitab). Μιλάω άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και μερικώς ιαπωνικά.
Έχω μεγάλη ερευνητική εμπειρία ως μέλος ερευνητικής ομάδας σε θέματα Ενέργειας – Μεταφορών – Περιβάλλοντος με έμφαση στην Ανάλυση Δεδομένων και ως εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Είμαι Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού και ασχολούμαι με τους Συλλόγους Γονέων από το 2014. Επίσης είμαι μέλος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Η εύρυθμη λειτουργία της παιδείας είναι βασικό στοιχείο του πολιτισμού ενός δήμου. Έχω κάνει παρεμβάσεις στην λειτουργία των σχολικών επιτροπών καθώς και σε δημοτικά συμβούλια για την παιδεία.
Μου αρέσει η λογοτεχνία και η ποίηση (ιδιαίτερα η γενιά του ’30) και ασχολούμαι με κατασκευές και χειροτεχνίες.
Στηρίζω το «μαζί» για να υλοποιηθεί, με ευθύνη, ηθική, όρεξη, αισιοδοξία και διαφάνεια, ένα νέο όραμα με νέους ανθρώπους, νέες ιδέες και νέα ματιά. Συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις γιατί πρέπει να προχωρήσουμε σε λύσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητας ζωής μας. Για εμένα η ευημερία και η πρόοδος της πόλης που γεννήθηκα και μεγάλωσα είναι αντικείμενο συνεχούς διεκδίκησης, αποτέλεσμα γνώσης, εμπειρίας, διάθεσης για δημόσια προσφορά και επίπονης εργασίας.
«μαζί» για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει και αγαπάμε!