Αναστασία Δημητρίου, Υποδιευθύντρια 5ου Δ.Σ. Κορυδαλλού


Γιατί αποφάσισα να βοηθήσω το «μαζί» για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει:
Γιατί είναι μια συλλογικότητα, με όραμα να δουλέψει για την πόλη μας, στηριζόμενη στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισοτιμίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης.
Εκπαίδευση: Μεταπτυχιακό δίπλωμα του διακρατικού και διατμηματικού – διαπανεπιστημιακού προγράμματος του ΤΕΑΠΗ (ΕΚΠΑ) «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα», Πτυχίο Μετεκπαίδευσης στην Ειδική Αγωγή.
Εργασιακή εμπειρία: Εργάζομαι στον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 1985. Από το 2002 διδάσκω στο Τμήμα Ένταξης του 5ου Δ.Σ. Κορυδαλλού και τα τρία τελευταία χρόνια είμαι Υποδιευθύντρια του σχολείου.
Από το 1996 ως σήμερα συνεργάζομαι με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τα παιδιά της μουσουλμανικής  μειονότητας στη Θράκη» ως μέλος της συγγραφικής ομάδας των σχολικών βιβλίων για τα μειονοτικά σχολεία, ως μέλος της ομάδας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και ως επόπτρια εκπαιδευτικών που παρεμβαίνουν σε δράσεις ενίσχυσης της ελληνομάθειας σε απομονωμένα χωριά στους 3 νομούς της Θράκης.
Συνεργάτης επίσης, στον σχεδιασμό και  την εμψύχωση στις Θεματικές Εβδομάδες «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» και «Κοινωνικές ανισότητες και Εκπαίδευση» (μαθήματα στο προπτυχιακό τμήμα του ΤΕΑΠΗ – ΕΚΠΑ).
 Συγγραφικό έργο, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, συμμετοχή σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γύρω από θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας.
Κοινωνική Δράση:  Είμαι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας. Από το Σεπτέμβρη του 2004 και για τα συνδικαλιστικά έτη 2004 -2007 κατείχα τη θέση της Γενικής Γραμματέως την οποία έχω και σήμερα από τον Ιούνιο του 2018.
Μέλος της ομάδας εκπαιδευτικών «Τα Πίσω Θρανία», Πρωτοβουλία για Εκπαίδευση Χωρίς Διακρίσεις,  που παρέχουν (σε εθελοντική βάση) μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες.
Συνεργάζομαι με την Επιστημονική Επιτροπή που λειτουργεί στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την στήριξη των παιδιών των προσφύγων συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις . Συμμετοχή σε δράσεις με την Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Το 2017 συμμετείχα στην Ομάδα φυλακών, που λειτουργούσε στο πλαίσιο του Συλλόγου μας, και προσέφερε εθελοντικά μαθήματα ελληνικής γλώσσας, σε ενήλικους τροφίμους του Καταστήματος Κράτησης  Κορυδαλλού.  
Επικοινωνία: dimitriouanasta@gmail.com