Print this page
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 15:23

Το "μαζί" για την πανδημία

Κορυδαλλός 06/04/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Το «μαζί» για την πανδημία

Η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη και κρίσιμη όπου  το μείζον είναι,  ακολουθώντας  τις υποδείξεις των ειδικών, να διαφυλάξουμε την υγεία όλης της κοινωνίας.

Όλες και όλοι μας καταλαβαίνουμε ωστόσο ότι οι οικονομικές συνέπειες θα είναι μεγάλες για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση διευκόλυνσης και ελάφρυνσης, ο Νίκος Κατσούλης και το Συντονιστικό του «μαζί» προτείνουν για τα καταστήματα,  τις δομές του Δήμου Κορυδαλλού που έκλεισαν και για ομάδες συμπολιτών μας τα εξής:

Για τις επιχειρήσεις / καταστήματα:

  1. Απαλλαγή από το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα όπου τα καταστήματα είναι κλειστά και δύο μήνες μετά.
  2. Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το ίδιο διάστημα.

Για τις δομές του Δήμου:   

  1. Απαλλαγή της  οικονομικής  συμμετοχής των γονέων, τόσο για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όσο και για τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου, για το διάστημα που είναι κλειστά καθώς και δύο μήνες μετά.
  2. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες να επεκτείνουν την δράση τους σε όσους/ες διανύουν με δυσκολία τη συγκεκριμένη συγκυρία.
  3. Σημαντική ενίσχυση των υπηρεσιών του δήμου με μόνιμο προσωπικό.

Για τα σχολεία:

Απαλλαγή των μισθωμάτων των κυλικείων για το υπόλοιπο σχολικό έτος και ενίσχυση των σχολικών μονάδων για την απώλεια των εσόδων.

Για τους δημότες:

Επέκταση της απαλλαγής από όλα τα δημοτικά τέλη σε όλες τις ευπαθείς ομάδες καθώς και σε όλες τις ομάδες που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία μέχρι της αποκατάστασης των επιπτώσεων.

Για τις Υποδομές Υγείας:

  1. Στελέχωση και στήριξη των δομών της Α/θμιας, Β/θμιας και Γ/θμιας .
  2. Είναι απαράδεκτο το ΤΟΜΥ του Κορυδαλλού να έχει μόνο 2 Ιατρούς Α/θμιας.

Δεν πρέπει ο πολίτης να αγωνιά αν θα βρεί κρεβάτι σε ΜΕΘ ή αναπνευστήρα.

 

Καλούμε τον δήμο και την κυβέρνηση να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε όλα τα παραπάνω να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ  γιατί το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε ενωμένοι και να βγούμε από την κρίση όρθιοι χωρίς να λείπει κανείς και καμιά.

 

Θέλουμε όλοι και πάλι σύντομα να είμαστε «μαζί»

 

 

 Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Ο Επικεφαλής Νίκος Κατσούλης - Το Συντονιστικό