Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 04:22

Σιωπηλός ο Δήμαρχος στις ερωτήσεις μας

Κορυδαλλός, 4 Μαρτίου 2020

Στα πλαίσια των καθηκόντων μου, ως Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ζήτησα ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:

  1. Ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει ο Δήμος για την πρόληψη και την προστασία ενόψει και του κορονοϊού, η απάντηση του Δημάρχου ήταν εκτός από ειρωνική και ασαφής λέγοντας ότι θα κάνουμε ότι προβλέπει το Υπουργείο Υγείας, «τι θέλετε να πάμε ενάντια στο Υπουργείο»;

Σημειώνω ότι από τον Ιανουάριο ο επικεφαλής μας Νίκος Κατσούλης, επίμονα πιέζει την διοίκηση για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης κατά των ιώσεων.

Καλωσορίζουμε  την αργοπορημένη απόφαση του κ. Χουρσαλά,  να ανακοινώσει την εφαρμογή κάποιων από τα μέτρα που πρότεινε ο επικεφαλής μας και ανυπομονούμε για την εφαρμογή των υπόλοιπων.

 

  1. Αναφορικά με την καταγγελία μου για τη λαϊκή της Δευτέρας όπου δύο πάγκοι επαγγελματιών, επανειλημμένα, βγαίνουν έως την Καραολή & Δημητρίου, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τόσο των διερχομένων όσο και των αγοραστών:

Το θέμα έχει αναδειχτεί από τις 14-01 στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αρώνη κι έχουν γίνει επαφές με όλους τους υπεύθυνους  υπηρεσιακούς παράγοντες της λαϊκής, (κ. Τσούνιας, κ. Βαπορίδης) χωρίς αποτέλεσμα.

Σαφής απάντηση από τον Δήμαρχο δεν υπήρξε σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει για ένα τόσο μείζον ζήτημα όπως της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών.

 Φυσικά αυτό έρχεται σε συνέχεια της σιωπής του στην δημόσια διαβούλευση για το ΣΒΑΚ όπου η συζήτηση αφορούσε και την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πεζών. 

  1. Τέλος ρώτησα, ποιο είναι το ποσό που αντιστοιχεί στις δικαστικές αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει, και οι οποίες θα εξοφληθούν σύμφωνα με την ΥΑ 4025/2020 από το κεντρικό κράτος, κι όχι από τους Δήμους.

Απάντηση συγκεκριμένη δεν λάβαμε, κάποιες αοριστίες και γενικότητες κατά προσέγγιση.

 

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Η Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Σιδηροπούλου

Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κορυδαλλού

 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper