Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 09:52

Το "μαζί" για τη 17η Νοέμβρη

 17 Νοέμβρη 2019

«Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο, σας μιλά ο σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων ».

Αυτά ήταν τα πύρινα λόγια που χάραξαν την μεταπολιτευτική ζωή του τόπου μας.

Ήταν η αρχή του τέλους για την επταετή σκοτεινή περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών. Το Λυκαυγές χάραξε με την θυσία αυτών των νέων ανθρώπων, που με μόνο όπλο τους την αγάπη για την ελευθερία, το σύνταγμα και την ισότητα, στάθηκαν όρθιοι μπροστά στα τανκς.

Έγιναν σύμβολο, όχι μόνο για την γενιά τους, αλλά και για τις υπόλοιπες γενιές να αναζητούν το δικό τους «Πολυτεχνείο». Έδωσαν όραμα και ελπίδα σε μια ολόκληρη χώρα.

Η Δημοκρατία είναι μια καθημερινή πρακτική, ένα βίωμα και μια συνεχής συμμετοχή στα κοινά. Είναι το «όχημα» για την πρόοδο των κοινωνιών. Προϋποθέτει την αλληλεγγύη στους αδύναμους αλλά και σε αυτούς που αγωνίζονται για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.  

Το σύνθημα « Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία» πήγαζε βαθιά μέσα από τα στήθη της νεολαίας. Αυθορμητισμός και πάθος, για το: «ότι δίκαια μάχεται, μάχεται σωστά». Υπήρξε καταλύτης της αντίστασης σε μια νεολαία που έκφρασε έναν υπερήφανο λαό.

Όλες και όλοι οφείλουμε να αγωνιστούμε μαζί με τη σημερινή νεολαία για το παρόν και το μέλλον. Για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, για πρόσβαση όλων σε σύγχρονη και δωρεάν παιδεία και υγεία.

 

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper