Εμπλοκή στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εκλογή εκπροσώπων στον ΠΕΣΥΔΑΠ

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 15:10
Στο τελευταίο Δ. Σ. που έγινε την Τετάρτη 30-10-2019 θα γινόταν και η εκλογή δημοτικών συμβούλων που θα εκπροσωπούν τον  Δήμο Κορυδαλλού στον ΠΕΣΥΔΑΠ. Όμως αντί να γίνει, όπως είναι αυτονόητο, ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπου της αντιπολίτευσης, η παράταξη «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» (Γ. Γουρδομιχάλης ήταν υποψήφιος για τον ΠΕΣΥΔΑΠ)  και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (που πρόσκειται στην σύμπραξη του Δημάρχου) θεώρησαν ότι οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν πρέπει να ψηφίσουν.
 Το  ΜΑΖΙ αντέδρασε σε αυτή την αντιδημοκρατική διαδικασία και απαίτησε να γίνει ψηφοφορία, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι χωρίς δικαίωμα ψήφου στην εκλογή για τον ΠΕΣΥΔΑΠ.Είναι λυπηρό ότι όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου, δεν αντιτάχθηκαν  σε αυτήν την αντιδημοκρατική διαδικασία που πήγε να αναπτυχθεί.
Τελικά μπροστά στην άκαμπτη στάση του ΜΑΖΙ για ψηφοφορία, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να προτείνει την προσωρινή απόσυρση της διαδικασίας εκλογής των εκπροσώπων.   
Θέλουμε να τονίσουμε προς όλους ότι το ΜΑΖΙ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των Δημοτικών Συμβούλων καθώς και τις δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
back to top