Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 14:43

Νίκος Κατσούλης: «Δεν θα επιτρέψουμε η Β΄ Πειραιά να μετατραπεί στον σκουπιδότοπο της Αττικής»

Κορυδαλλός 29.11.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, «μαζί» για τον Κορυδαλλό, στο συντονιστικό της όργανο. Ο Νίκος Κατσούλης ξεκίνησε επαφές με φορείς της ευρύτερης περιοχής με σκοπό τη δημιουργία κοινού μετώπου για τα προβλήματα που διατρέχουν ολόκληρη την Α’ και Β’ Πειραιά.

Αφορμή στάθηκε η αιφνίδια, εν μέσω  πανδημίας και χωρίς καμία διαβούλευση, απόφαση του ΕΔΝΣΑ για υποβολή φακέλων για την ένταξη στις ΣΔΙΤ των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) Σχιστού (Πειραιά και Νήσων) και Φυλής (Κεντρικού Τομέα Αθηνών).

  Με τον τρόπο αυτό η Φυλή και το Σχιστό μετατρέπονται στα χωνευτήρια σκουπιδιών της Αττικής, δηλαδή της μισής Ελλάδας.

Η όχληση  του συγκεκριμένου έργου αλλά και των έμμεσων συνεπειών του στην Α΄ και Β΄ Πειραιά είναι τεράστια. Εκτός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, της ίδιας της μονάδας επεξεργασίας, πρέπει να αναλογιστούμε την πίεση που δέχεται η περιοχή από την COSCO, τις εταιρίες πετρελαιοειδών, λιμάνι κ.ά.

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η ενδεχόμενη καύση απορριμμάτων, που αφήνεται ανοιχτή από την απόφαση. Η καύση των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με την είσοδο ιδιωτών, γεννά βάσιμες υποψίες ότι, το κέρδος στη διαχείριση των σκουπιδιών θα είναι πιο σημαντικό από την υγεία των πολιτών της περιοχής.

Προτείνουμε την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με βάση την αρχή της εγγύτητας, με πολλές μικρές μονάδες και ήπια τοπική/διαδημοτική διαχείριση.

Είναι σημαντική η προώθηση της ανακύκλωσης, η διαλογή στην πηγή και η προσπάθεια μείωσης των παραγόμενων απορριμμάτων.

Θα αντισταθούμε σε οποιαδήποτε, περαιτέρω, προσπάθεια υποβάθμισης της περιοχής μας

Η Β΄ Πειραιά δεν θα μετατραπεί στον σκουπιδότοπο της Αττικής

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper