Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 04:03

Άμεση βοήθεια στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Κορυδαλλός 27.11.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Κατσούλης και η φιλοζωική ομάδα του «μαζί» συνεχίζουν να διεκδικούν την εφαρμογή της νομοθεσίας για την ανθρώπινη φροντίδα  των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Λόγω του κλεισίματος των εστιατορίων και καταστημάτων τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς κινδυνεύουν περισσότερο να παραμείνουν χωρίς τροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμος Κορυδαλλού πρέπει να φροντίσει τη σίτισή τους με επώνυμη, εθελοντική προσφορά, οργανωμένα και βάσει προγράμματος.

Πώς σιτίζονται σήμερα ;

Δυστυχώς οι φιλόζωοι διαμαρτύρονται ότι η δημοτική αρχή δε διαθέτει τροφή για τη σίτισή τους, παρά τις σχετικές αγορές χιλιάδων ευρώ. Αν και η κλιμάκωση της κατάστασης, σε σχέση με την πανδημία, καθιστούσε το lockdown αναμενόμενο οι δηλώσεις του αντιδημάρχου προσδιορίζουν την προμήθεια τροφής για το νέο έτος. Ως τότε όμως τι θα γίνει;

Τι θα γίνει με το πρόγραμμα στειρώσεων;

Το πρόγραμμα που είχε ανατεθεί, ήδη με καθυστέρηση, σε κτηνίατρο του Κερατσινίου έχει λήξει από το καλοκαίρι και καινούριο πρόγραμμα φαίνεται ότι δεν προβλέπεται άμεσα.  Αποτέλεσμα είναι να πολλαπλασιάζονται τ' αδέσποτα και παράλληλα να μην επιτυγχάνεται  ο  μακροπρόθεσμος στόχος των επανειλημμένων προγραμμάτων στειρώσεων, που είναι  η μείωσή τους.

Πού πήγε η έκτακτη χρηματοδότηση;   

Σε απάντηση του υπ. Εσωτερικών (79158/ 19.11.20), μετά από επερώτηση του βουλευτή Β’  Πειραιά Ν. Μαρκόπουλου, μαθαίνουμε ότι δόθηκαν στους δήμους 1.410.500 € για την κάλυψη αναγκών, αναφορικά με την προστασία των αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο της προστασίας των αρνητικών συνεπειών του covid 19 .

 

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Η Δημοτική Σύμβουλος

Καλλιόπη Μαυροειδάκου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper