Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 15:41

Η εγκατάλειψη με ονοματεπώνυμο: 88 στρέμματα

Κορυδαλλός 06.09.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύριο πρωί υποτίθεται 3500 μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί θα έρχονταν για τον αγιασμό στις 13 εκπαιδευτικές μονάδες των 88 στρεμμάτων.

Δυστυχώς η εγκατάλειψη στον χώρο αυτό είναι απογοητευτική και επικίνδυνη για όσους είτε διέρχονται, είτε χρησιμοποιούν τον χώρο (εκπαίδευση, περπάτημα, βόλτα κατοικίδιων, παιχνίδι, ποδήλατο, αθλητισμός).

Οι άμεσες συνέπειες της εγκατάλειψης είναι η δημιουργία εστιών κινδύνου, μόλυνσης  και παραβατικότητας.

Το γνωστό έργο της ανάπλασης, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τους περίοικους αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα, όλο τελειώνει και τελειωμό δεν έχει. Η τελευταία παράταση  λήγει στις 7/09 αλλά ολοκληρωμένο δεν το λες……………………!

Επειδή μόνο με το να εντοπίζεις το πρόβλημα δεν βοηθά και επειδή στον χώρο αυτό εργαζόμαστε, στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και για άθληση, το «μαζί» για τον Κορυδαλλό προτείνει τα παρακάτω:

  1. Ο εργολάβος να λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας στις εκκρεμότητες του έργου, ώστε να μην κινδυνέψουν παιδιά.
  2. Οι υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας θα πρέπει να συνεργαστούν ώστε να καθαριστούν τα παρτέρια, οι κήποι, οι χώροι γύρω από τα σχολεία.
  3. Να αποκατασταθεί ο φωτισμός για ευνόητους λόγους.
  4. Να βαφτούν με ότι χρώματα υπάρχουν τα πέτρινα παγκάκια  που υπάρχουν στον χώρο.
  5. Να απομακρυνθούν υλικά παρατημένα (καρούλια, σάκοι, κοντέϊνερ) καθώς και μεταλλικά κουβούκλια άδεια και σκουριασμένα.
  6. Να υπάρχει συστηματική παρουσία της δημοτικής αστυνομίας.
  7. Να φωτιστούν τα γήπεδα για να μπορούν να χρησιμοποιούνται και μετά τη δύση του ήλιου.
  8. Να μένουν ανοικτά μερικά προαύλια σχολείων μέχρι τις 23:00 επειδή οι μαθητές αναγκάζονται, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, να πηδούν τις μάντρες για να παίξουν basket.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι εφικτές με ελάχιστο κόστος και άμεσα υλοποιήσιμες, με άμεσα αποτελέσματα στην υγιεινή και την ασφάλεια όλων μας.

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

 

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Σοφία Σιδηροπούλου νηπιαγωγός, Προϊσταμένη του 1ου ΝΓ Κορυδαλλού,

Δημοτική Σύμβουλος, Μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Media