Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 05:46

Μετρό: Πολύ σημαντική στιγμή για τον Κορυδαλλό και μεγάλη πρόκληση

Κορυδαλλός 12.07.20

Νίκος Κατσούλης: « ….μοναδική στιγμή για την πόλη μας με τη συμβολή όλων των πολιτικών παραγόντων του Κορυδαλλού των τελευταίων δεκαετιών…..»

Το «μαζί» για τον Κορυδαλλό καλωσορίζει το μετρό στην πόλη μας, το οποίο μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στη μείωση της ρύπανσης και στην οικονομική ανάπτυξη του Κορυδαλλού. Χαιρόμαστε που η γκρίζα περίφραξη του εργοτάξιου έπαψε να είναι η καθημερινή εικόνα που αντικρίζαμε όλες και όλοι πολλά χρόνια τώρα.

Για να γίνουν πραγματικότητα όμως όλα αυτά δεν είναι αρκετό το άνοιγμα των θυρών του μετρό αλλά έπρεπε να είχαν προηγηθεί:

  • μελέτη
  • σχεδιασμός
  • διαβούλευση με τους φορείς της πόλης
  • συνεργασία με γειτονικούς δήμους, επιμελητήρια, πανεπιστήμια παρατάξεις, κόμματα

Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα από τα παραπάνω. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «μαζί» Νίκος Κατσούλης, επισταμένως είχε ζητήσει να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο φόβος της δημοτικής αρχής να συζητά τόσο σοβαρά θέματα στο Δ.Σ είναι μοναδικός στην τοπική αυτοδιοίκηση. Προτιμά να υποπέσει σε σωρεία παραλήψεων και κακού σχεδιασμού παρά να ακούσει προτάσεις που θα συμβάλλουν στο καλό του Κορυδαλλού.

Τι θα έπρεπε να γίνει διαφορετικά:

  1. Σχεδιασμός της πλατείας Ελευθερίας με σκοπό να επιτελέσει τον εμβληματικό της ρόλο . Δεν έπρεπε να είναι απλά άλλη μία πλατεία του μετρό.
  2. Ανάπτυξη και διαβούλευση του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που επηρέαζε η έναρξη λειτουργίας του μετρό (δρομολόγια, πεζοδρομήσεις, κλπ)
  3. Έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για τις επερχόμενες αλλαγές (ΟΑΣΑ, κυκλοφορία, δρομολόγια κλπ)
  4. Σχεδιασμός της πλατείας με λιγότερο τσιμέντο.
  5. Βιοκλιματικός σχεδιασμός, ειδικά για τον Κορυδαλλό, που υπολείπεται σημαντικά ελεύθερων χώρων.
  6. Η παράδοση της πλατείας θα έπρεπε να σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση των εργασιών, απαράδεκτο να ξεκινούν τώρα έργα στην μικρή Ταξιαρχών!
  7. Δεν έπρεπε να αποδεχτεί η δημοτική αρχή τα δρομολόγια του μετρό να είναι κάθε 8’ όταν σε γειτονικούς σταθμούς είναι μόνο 3’ καθιστώντας τον Κορυδαλλό λιγότερο ανταγωνιστικό.
  8. Δεν υπήρχε λόγος να γίνουν 2 τελετές εγκαινίων, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων την πανδημίας αφενός και οικονομικής λιτότητας αφετέρου, και μάλιστα, όλως τυχαίως, με απευθείας ανάθεση που υπογράφηκε την ημέρα της τελετής.

Πολλά από αυτά δεν είναι αργά να διορθωθούν και εμείς με τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία της πόλης μας θα αγωνιστούμε προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

 

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper