Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 08:24

Ομοβροντία καταγγελιών από γονείς και εκπαιδευτικούς για τις αυθαιρεσίες Χουρσαλά

Κορυδαλλός 20.06.20

Η έπαρση του Δημάρχου Χουρσαλά και του Αντιδημάρχου Τζέρπου να εισάγουν αιφνιδίως, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, τη μίσθωση χώρου στέγασης για το 4ο και 5ο Γυμνάσιο, αγνοώντας επιδεικτικά, τόσο τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των εν λόγω σχολείων, όσο και των εκπροσώπων τους, είναι άνευ προηγουμένου.

Ο Νίκος Κατσούλης από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και σε ουδέτερο χρόνο, είχε απαιτήσει να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα των σχολείων του Κορυδαλλού. Έναν χρόνο μετά τις εκλογές και είναι άγνωστος ακόμα ο σχεδιασμός του Δημάρχου, αν αυτός υπάρχει!

Ο Δήμαρχος, αν και παραδέχτηκε την αναγκαιότητα της συζήτησης, δεν το έφερε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως περιμέναμε.

Τώρα αποδεικνύεται ότι ο λόγος ήταν η μεθόδευση μίσθωσης, ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έτσι εξηγείται πλέον και η ολιγωρία του Δημάρχου να προχωρήσει τη λύση που είχε αφήσει στη μέση η διοίκηση Κασιμάτη, δηλαδή την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου στην οδό Σταματοπούλου.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού προχώρησαν σε ομοβροντία καταγγελιών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 17/6/20, παρέμβαση καταπέλτη έκαναν ο Λάζαρος Αλεξανδρίδης για την Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, μέσω της Πρόεδρου της Άννας Τζαβαλή, που στηλίτευσαν την αδιαφανή και μονομερή ενέργεια του Δήμου.

 

Το θέμα έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις, λόγω της απόπειρας φίμωσης των παραπάνω Σωματείων, αφαιρώντας τους αρχικά τον λόγο και μετά δίνοντάς τον μόνο για ένα λεπτό, αδιαφορώντας αφενός για τον θεσμικό τους ρόλο και αφετέρου για το γεγονός ότι  εκπροσωπούν δύο από τις μεγαλύτερες συλλογικότητες του δήμου.

 

Δεν θα επιτρέψουμε καμία μεθόδευση εις βάρος των μαθητών του Κορυδαλλού και οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να έχει την έγκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

Αγωνιζόμαστε για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει

 

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

Το Γραφείο Τύπου

© 2019 Μαζί για τον Κορυδαλλό. Template by JoomShaper