23/2/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απαράδεκτα παιχνίδια της Διοίκησης Χουρσαλά με τα χρήματα των σχολείων

Σας επισυνάπτουμε τα κείμενα κόλαφο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας  για τη διαχείριση των χρημάτων της θέρμανσης των δημοτικών σχολείων του Κορυδαλλού από τη διοίκηση Χουρσαλά.

Αυτές ακριβώς οι πρακτικές ήταν που οδήγησαν στην υπερχρέωση των Σχολικών Επιτροπών και έχουν οδηγήσει τα σχολεία του Κορυδαλλού να υπολείπονται υλικοτεχνικής υποδομής, καθαριότητας, σχολικών φυλάκων έναντι άλλων δήμων.

Εκτός της μεγάλης ευαισθησίας του θέματος, αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι προεκλογικά, τόσο ο κος Δημόπουλος όσο και ο κος Χουρσαλάς, είχαν καταδικάσει αυτές τις πρακτικές από την προηγούμενη διοίκηση και είχαν ασκήσει σκληρή κριτική.

Ίσως ο σφικτός εναγκαλισμός τους με τους εμπλεκόμενους αντιδημάρχους της προηγούμενης διοίκησης, να τους ανάγκασε, όχι μόνο σε υπαναχώρηση, αλλά και σε υιοθέτηση αυτών των πρακτικών .

Για το

«μαζί» για τον Κορυδαλλό

 Το Γραφείο Τύπου

Θεωρούμε απαράδεκτη την πολύ αργοπορημένη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής στις συνεχείς εκκλήσεις του 1ου ΓΕΛ Κορυδαλλού για επισκευή της θέρμανσης του σχολείου, με αποτέλεσμα από την Πέμπτη 16-1-20 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε συνθήκες ψύχους.

Δεν κινητοποίησε τη Δημοτική Αρχή ούτε το γεγονός ότι το σχολείο φιλοξενούσε τον διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας, το Σάββατο που μας πέρασε.

Αργοπορημένα, μόλις εχθές, αποφάσισε να κλείσει το σχολείο για τις επισκευές που πρέπει να γίνουν, αφήνοντας εντελώς ανεκμετάλλευτο το σαββατοκύριακο που το σχολείο ήταν κλειστό.

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια παρόμοιου περιστατικού τον Δεκέμβριο στο 3ο ΓΕΛ Κορυδαλλού.

Γραφείο Τύπου «μαζί»

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 04:13

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ο Νίκος Κατσούλης και η δημοτική κίνηση «μαζί» για τον Κορυδαλλό εύχονται σε όλες και όλους «Καλά Χριστούγεννα» με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. Το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης, του σεβασμού, ας ταξιδέψει στις καρδιές και στη σκέψη όλων τις μέρες αυτές που άνθρωποι, και ιδιαίτερα παιδιά, δοκιμάζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, με την ελπίδα να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να φτιάξουμε έναν δικαιότερο κόσμο που θα προσφέρει ασφάλεια, ελευθερία και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους χωρίς διακρίσεις. 

Έργο του ανεξάρτητου Βρετανού καλλιτέχνη Banksy που επιλέγει καμβά για το γκράφιτι έναν κατάμαυρο τοίχο στη βιομηχανική πόλη του Μπέρμιγχαμ.

 

Η βία κατά των γυναικών είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας

Η Δημοτική κίνηση «ΜΑΖΙ για τον Κορυδαλλό» και  ο Νίκος Κατσούλης αναδεικνύουν  τη σημερινή μέρα, ως αφορμή για να μεταδοθεί το μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή σου». Η Βία κατά των γυναικών δεν είναι ιδιωτική τους υπόθεση, είναι υπόθεση που μας αφορά ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ.

Από το 1991 ο Ο.Η.Ε. έχει κηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Βίας σωματικής, ψυχολογικής, οικονομικής, σεξουαλικής και οποιασδήποτε άλλης μορφής.

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 15:11

Ενημέρωση για το Μετρό και την Πλατεία Ελευθερίας

Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 15:04

Ενημέρωση για τα 88 Στρέμματα