Πρότερος στόχος του «μαζί» η διαφάνεια

Βασικοί άξονες της άσκησης της οικονομικής μας πολιτικής είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Στο θέμα της διαφάνειας πιστεύουμε πως ΟΛΕΣ οι οικονομικές συναλλαγές θα πρέπει αναλυτικά να αναρτώνται στο διαδίκτυο, προκειμένου ο κάθε πολίτης και φορέας του Κορυδαλλού να έχει σαφή εικόνα για τα οικονομικά του Δήμου.

Σε ετήσια βάση θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του Δημάρχου και όλων των Αντιδημάρχων. Η λογική ότι οι θέσεις ευθύνης οδηγούν σε πλουτισμό και κατάχρηση εξουσίας θα πρέπει να παταχθεί.

Όλοι οι διαγωνισμοί για την ανάθεση οποιουδήποτε έργου πρέπει να είναι διαφανείς και δημόσιοι. Επίσης υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα τέλος στην οικονομική κατάτμηση ενός έργου, όπως συνήθως γίνεται ως τώρα, με αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο να γίνονται απευθείας οι αναθέσεις.

Προκειμένου να εξαφανιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς, συναλλαγής και καθεστωτικών συμπεριφορών, προτείνουμε, η εκπροσώπηση από άτομα του Δήμου σε φορείς, όπως η ΠΕΣΥΔΑΠ, να μην υπερβαίνει τις δυο θητείες με τα ίδια πρόσωπα.

Κυρίαρχο στοιχείο της αποτελεσματικότητάς μας θα είναι η σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας. Άνθρωποι με γνώση και εμπειρία είναι έτοιμοι να αναλάβουν την διοίκηση του Δήμου.

Θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη συστηματική κακοδιαχείριση των οικονομικών του δήμου, φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλούς τομείς. Στόχος μας είναι να γίνει ο Κορυδαλλός πρότυπο οικονομικής διαχείρισης.

Η διεκδίκηση χρημάτων από την κεντρική διοίκηση, την περιφέρεια και από ευρωπαϊκά προγράμματα είναι στην πρώτη γραμμή άσκησης της οικονομικής μας πολιτικής. Η παρούσα δημοτική αρχή είτε λόγω ανικανότητας, έλλειψης γνώσης, αλλά και θέλησης να διεκδικήσει, έφερε τον Δήμο στη θέση να είναι ουραγός σε έργα υποδομής, εύρυθμης λειτουργίας της πόλης, καθώς και σε θέματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Η καταβολή τελών θα πρέπει να γίνεται με βασικό γνώμονα το κριτήριο της δίκαιης κατανομής τους.

Η εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών καθώς και η συνεργασία με Πανεπιστήμια σε τομείς, όπως η καθαριότητα και το περιβάλλον, μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα τόσο σε επίπεδο ελαχιστοποίησης κόστους, αύξησης εσόδων, αλλά πρώτιστα στην βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών.

Η κίνηση πολιτών «μαζί» θέλει και μπορεί να κάνει τον Κορυδαλλό την πόλη που μας αξίζει, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη!

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *