Η Εργατική Πρωτομαγιά

Η δημοτική κίνηση «μαζί για τον Κορυδαλλό» συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

 H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι, σε ανάμνηση του Μακελειού του Σικάγο το 1886. Η απεργία αυτή κινητοποίησε περί τις 100.000 απεργούς, περίπου 350.000 ήταν εργάτες από 1.200 εργοστάσια,  όπου συμμετείχαν με κεντρικό σύνθημα «8 ώρες εργασία, 8 ώρες ανάπαυση και μόρφωση, 8 ώρες ύπνος».  Συνδυάστηκε με υπαίθριες διαδηλώσεις, συμπλοκές με την αστυνομία, θύματα και συλλήψεις.

Τα σημερινά εργασιακά δικαιώματα είναι τα απομεινάρια των μαζικών αγώνων των προηγούμενων δεκαετιών όπως της εργατικής πρωτομαγιάς.

Η σημερινή αμφισβήτηση των εργασιακών δικαιωμάτων πηγάζει από την κατάρρευση της συντονισμένης και μαζικής υπεράσπισή τους.  Αυτό έχει επιτευχθεί με την διαχρονική προσπάθεια εκμαυλισμού κάθε προσπάθειας συλλογικής ή μαζικής αντίδρασης. Το σημερινό κεφάλαιο διαθέτει πανάκριβα εργαλεία με τα οποία στρέφει την κοινωνία ενάντια σε κάθε προσπάθεια μαζικής διεκδίκησης  (από έναν απλό σύλλογο γονέων μέχρι έναν συνδικαλιστικό φορέα).

Είναι καθήκον μας η υπεράσπιση των συλλογικοτήτων και των αγώνων τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι αναγκαιότητα να βρούμε τις απαντήσεις για ένα νέο, δυνατό συνδικαλιστικό κίνημα που θα  δώσεις τις λύσεις που έχει ανάγκη το σύνολο των εργαζομένων ενάντια:

  • στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους
  • στην ανασφάλιστη εργασία
  • στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • στην επισφαλή εργασία
  • στις αναξιοπρεπείς συντάξεις

Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε την δικής μας Πρωτομαγιά

Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *