Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Κορυδαλλό» αποτίει φόρο τιμής στους Έλληνες του Πόντου

Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 100 χρόνια, στις 19 Μαΐου 1919 συντελέστηκε από τους Νεότουρκους η εξολόθρευση περίπου 350.000 Ελληνοποντίων επί συνόλου 750.000, η οποία έχει αναγνωριστεί ως Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Please follow and like us:

Προτάσεις για τη διαχείριση αποβλήτων

Σταμάτης Κατσιαμάνης, υπάλληλος Ο.Τ.Α., υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του «μαζί»

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές της πόλης μας είναι, χωρίς αμφιβολία, ο τομέας της καθαριότητας. Πρόκειται για έναν κλάδο που υπολειτουργεί με πολλά οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο. Ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του δήμου μας δε γνωρίζει τον σωστό τρόπο λειτουργίας για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων. Ωστόσο, με ορθολογικότερο σχεδιασμό, όλος ο κλάδος μπορεί να μας αποφέρει τεράστια οφέλη, όσον αφορά την υγιεινή, την ασφάλεια και κυρίως την οικονομική πολιτική της πόλης.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η διοίκηση του δήμου, δείχνει τεράστια αδιαφορία για το θέμα της καθαριότητας, χωρίς προοπτική, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, παραπέμποντάς μας σε άλλες περασμένες εποχές. Η γενική στασιμότητα και η έλλειψη ιδεών από πλευράς διοικούντων, η κακοδιαχείριση των πόρων που αφορούν τον κλάδο, είναι το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω.

Ο τομέας καθαριότητας στεγάζεται σε ένα χώρο, το επονομαζόμενο (γκαράζ), που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ως τέτοιος. Απορριμματοφόρα πεπαλαιωμένα, ως επί το πλείστον κακοσυντηρημένα,  ελλοχεύουν  καθημερινά κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών. Παράλληλα ένας χώρος «νεκροταφείο» μικρών και μεγάλων αντικειμένων, πάσης φύσεως υλικών, οχημάτων και μηχανημάτων σε ένα σημείο της πόλης κομβικό, βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από σχολικά συγκροτήματα που φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά.

     Επιπλέον, η έλλειψη εργατικού δυναμικού καθιστά δύσκολη την καθημερινή αποκομιδή, σε σημείο τέτοιο που σε ορισμένες γειτονιές να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα η λάθος αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά την ανακύκλωση αντικειμένων ή ακόμα καλύτερα την διαχείριση αυτών των απορριμμάτων, με την μορφή της ανακύκλωσης (χαρτί-γυαλί-κομποστοποίηση βιοαποβλήτων, ζύμωση τροφών και γενικά οργανικών υλικών), κυρίως λόγω έλλειψης γνώσεων του αντικειμένου της τωρινής δημοτικής αρχής, κλιμακώνει  το πρόβλημα.

      Για την έλλειψη βασικού σχεδιασμού μεταφοράς απορριμμάτων προς τους ΧΥΤΑ η καλύτερη λύση είναι η δημιουργία ενός σταθμού μεταφόρτωσης, ο λεγόμενος «σπαστήρας»  σε χώρο του δήμου που πληροί τις προϋποθέσεις για την σωστή κατασκευή του και πάντα σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές εξοικονομώντας έτσι τεράστιο οικονομικό όφελος αφού:

Α. Θα μειωθούν τα έξοδα του δήμου στα καύσιμα από την μετακίνηση των απορριμματοφόρων στην χωματερή.

Β. Θα μειωθούν οι φθορές στον στόλο των οχημάτων με τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα που θα σέβονται τον εργαζόμενο ως προς την δουλειά του, αλλά και το περιβάλλον.

Σημαντική επίσης είναι και η υπογειοποίηση, ξεχωριστά (απορρίμματα  –  ανακύκλωση), κάδων σε νευραλγικά σημεία της πόλης, ειδικά στο κέντρο, όπου λειτουργούν εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, χώροι εστίασης και πλατείες όπου ο αριθμός των κατοίκων που συσσωρεύεται είναι μεγάλος. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, άρα μηδενίζουμε τις εστίες μόλυνσης από αυτά.

Προτεραιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής πρέπει να αποτελεί η εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση είναι το βασικό συστατικό της προστασίας του και αποτελεί την προτεραιότητα της παράταξης του «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ» καθώς ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι συστατικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε κοινωνίας.

Η ανάγκη για την προστασία του και η σωστή διαχείρισή του θα πρέπει να διαπερνά όλες μας τις προσπάθειες για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής.

Το χρωστάμε σε εμάς και κυρίως στα παιδιά μας. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε για αυτήν την προσπάθεια όλους τους πολίτες. Θέλουμε να έχουμε μία καθαρή και περιβαλλοντικά  φιλική πόλη με αρωγούς όλους και όλες εσάς.

Please follow and like us:

Η αγορά του Κορυδαλλού. Ένας γίγαντας που κοιμάται…

Πόσοι από εμάς δεν έχουν ακούσει το γνωστό αστείο που ακολουθεί από έναν οδηγό ταξί, κι όχι μόνο, στο άκουσμα της λέξης Κορυδαλλός… “Μέσα ή έξω”; Όμως ο Κορυδαλλός δεν είναι γνωστός μόνο για τις φυλακές, αλλά για τους ζωντανούς εμπορικούς δρόμους του  και τις πολλές πλατείες γεμάτες καταστήματα. Και αυτό το βεβαιώνουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και των πλησιέστερων δυτικών προαστίων. Γιατί όμως να σταματήσουμε εκεί;


Αφενός η οικονομική κρίση, αφετέρου η ολιγωρία της δημοτικής αρχής, οδήγησαν σε πτωτική τάση την αγορά του Κορυδαλλού, τους δύο βασικούς πυλώνες της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας, καταστήματα εμπορικά και εστίασης. Τόνωση της αγοράς μας δε σημαίνει μόνο ωραίες βόλτες και περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές αλλά και περισσότερες θέσεις εργασίας. Και όταν μιλάμε για αγορά δε νοείται μόνο η οδός Ταξιαρχών και η πλατεία Ελευθερίας. Η έλευση του μετρό θα βοηθήσει αδιαμφισβήτητα, αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει να γίνουν και συγκεκριμένες κινήσεις, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, οι οποίες θα συμβάλλουν στην επιτυχία.

  • Σύμπραξη µε πανεπιστήμια, ευρωπαϊκούς φορείς, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, για διασύνδεση µε την τοπική επιχειρηματικότητα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ανάδειξη των τοπικών αναγκών, την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, την εφαρμογή καλών πρακτικών και την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας.
  • Διεκδίκηση πόρων από την κεντρική διοίκηση και την περιφέρεια για την εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδίου.
  • Πεζοδρομήσεις στα πετυχημένα πρότυπα άλλων αγορών, με προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη όλων των συναρμόδιων φορέων, δηλαδή εμπόρων, κατοίκων, μέσων συγκοινωνίας.
  • Θεματικές εκδηλώσεις σε όλους τους εμπορικούς δρόμους και πλατείες της αγοράς για την αναζωπύρωση της εμπορικής δραστηριότητας, όπως συναυλίες και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.
  • Δημιουργία Επιχειρηματικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα αποτελείται από ενώσεις, φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας και θα έχει ως αποστολή την προώθηση της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον Κορυδαλλό.
  • Δημιουργία επαγγελματικών θερμοκοιτίδων σε συνεργασία με επαγγελματικούς συλλόγους, όπου με κοινωνικά κριτήρια, οι νέοι επαγγελματίες θα βρίσκουν για κάποιο διάστημα στέγη, τηλέφωνο, διαδίκτυο, για να στήσουν τις επιχειρήσεις τους.
  • Δημιουργία αυτοδιαχειριζόμενων χώρων υψηλής τεχνολογίας, όπου οι νέοι θα συναντώνται, θα ανταλλάσσουν ιδέες και θα συνεργάζονται για την υλοποίησή τους.
  • Μείωση, υπό όρους, δημοτικών τελών στις νέες ή προβληματικές επιχειρήσεις του Δήμου μας.

Ιδέες πολλές, τόσες ώστε να καλύψουν σε σύντομο χρονικό διάστημα κενά ετών και να ξαναγίνει ο Κορυδαλλός, για να κλείσουμε όπως ανοίξαμε με μία θρυλική ατάκα,  “το Κολωνάκι του Πειραιά”…

Fb: @Rigas.Mazi

Ο Ρήγας Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Τεχνών & Σχεδίου του Πανεπιστημίου
Staffordshire. Έχει δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν εμπορικά στον Κορυδαλλό κι έχει διατελέσει στέλεχος διοίκησης και marketing σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.

Please follow and like us:

Εκδήλωση – συζήτηση στο Σχιστό

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Κατσούλη, στο Σχιστό Κορυδαλλού την Τετάρτη το απόγευμα.

Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν εντυπωσιακή.

Η γενική εικόνα που μας μεταφέρθηκε ήταν αυτή της πλήρους εγκατάλειψης της περιοχής από τη δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστικά προβλήματα που μας ανέφεραν ήταν οι κλοπές, η ανυπαρξία δημοτικής αστυνομίας, οι κακοτεχνίες στις πλατείες και τα πεζοδρόμια, η πλήρης απουσία φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα.

Κατέθεσαν επίσης ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους σχετικά με την έλλειψη χώρων αναψυχής, συνδέοντάς το με τη μη αξιοποίηση των λατομείων, την ανάγκη ύπαρξης τοπικής συγκοινωνίας, λόγω ιδιαιτερότητας της μορφολογίας της περιοχής, αλλά και προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Επιστήμονες από την ομάδα του «μαζί» παρουσίασαν το ολοκληρωμένο πακέτο παρεμβάσεων για την ευρύτερη περιοχή, που αναφέρεται στο πρόγραμμα του «μαζί», και περιλαμβάνει την ασφάλεια, την ανάπτυξη, την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων.

Η μάχη για αλλαγή, αλληλεγγύη, ασφάλεια και ανάπτυξη

 στον Κορυδαλλό είναι μπροστά μας

Please follow and like us:

Προτάσεις για τον αθλητισμό

Είμαι 38 ετών, μεγάλωσα στον Κορυδαλλό, όπου μένω έως σήμερα με τον σύζυγό μου και τις 2 κόρες μου.

Αποφοίτησα από το 4ο Γ.Ε.Λ. Κορυδαλλού και στη συνέχεια σπούδασα στέλεχος υπηρεσιών ασφαλείας. Έκανα 6μηνη πρακτική στον Δήμο Κορυδαλλού και από το 2002 έως σήμερα εργάζομαι σε ναυτιλιακή εταιρεία ως υπάλληλος γραφείου.

Ο προβληματισμός μου για θέματα που απασχολούν τους περισσότερους από εμάς, στη δημοτική κίνηση «μαζί», ήταν η ώθηση για την απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά. Ο πολιτισμός, οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο αθλητισμός είναι οι τομείς που με αγγίζουν ιδιαίτερα και στους οποίους αισθάνομαι ικανή να προσφέρω. Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από έφηβη, γνωρίζω τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε ο Κορυδαλλός να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς. Μερικές από τις προτάσεις της ομάδας μας μας που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι:

*Η αξιοποίηση του ορεινού σημείου του δήμου για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

*Η αναβάθμιση των υφιστάμενων δομών.

*Η διοργάνωση δραστηριοτήτων υπερ- τοπικής εμβέλειας.

*Η πιστοποίηση του προσωπικού που ασχολείται με παιδιά .

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα μέρος  του προγράμματος που προτείνει η δημοτική μας κίνηση για τον αθλητισμό. 

Ο Νίκος  Κατσούλης, ο υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής μας κίνησης, είναι ένας άνθρωπος επιτυχημένος στον χώρο του, με αξίες και όραμα, που με πείσμα και γενναιότητα βάζει τον Κορυδαλλό προτεραιότητά του. Πάμε μαζί να κάνουμε το αυτονόητο. ΜΑΖΙ για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει!

Please follow and like us:

Βανδαλισμοί χώρων του «μαζί»

Η δημοτική κίνηση «μαζί» καταγγέλλει τον βανδαλισμό και του δεύτερου περιπτέρου μας μέσα σε 48ώρες, στην πλατεία Μέμου τα ξημερώματα της Τρίτης.

Είχε προηγηθεί η ολοκληρωτική καταστροφή του πρώτου στην πλατεία Αγ. Γεωργίου τα ξημερώματα της Κυριακής!

Είναι σαφές ότι έχουμε τρομάξει τους συστημικούς χώρους που δεν αντέχουν την παρουσία μας, τον κινηματικό και ασυμβίβαστο χαρακτήρα του συνδυασμού μας.

Ανύπαρκτη η δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά στον τομέα της προστασίας και της ασφάλειας, που ενώ αυτή πρότεινε και αδειοδότησε τα περίπτερα στις συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορεί να τα φυλάξει !

Εκκωφαντική η σιωπή των κομμάτων και σύσσωμων των δημοτικών παρατάξεων που δεν άρθρωσαν ούτε μια λέξη διαμαρτυρίας καθώς και όλων όσοι υποτίθεται ότι κόπτονται για τη δημοκρατία και την προστατεύουν!

 Όσον αφορά τα υποτιθέμενα δημοσιογραφικά site δεν δημοσιεύουν κανένα δελτίο τύπου της κίνησής μας και ασκούν τον ενημερωτικό τους ρόλο μέσω πληρωμένων καταχωρήσεων!

Συνεχίζουμε μαχητικά για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει!

Μαζί για τον Κορυδαλλό

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού

Νίκος Κατσούλης

Please follow and like us:

Το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα και η ασφάλεια των σχολείων στον Κορυδαλλό

Δυο  από τα σοβαρότερα προβλήματα που θα κληθεί να λύσει η νέα δημοτική αρχή, που θα προκύψει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου στον Κορυδαλλό, είναι πρώτον το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων και δεύτερον η ασφάλεια τους, σε ότι αφορά μια ενδεχόμενη πυρκαγιά και έναν ενδεχόμενο σεισμό.

Όσον αφορά το κτιριακό πρόβλημα δυστυχώς υπάρχουν, ακόμα και σήμερα, σχολεία στον Κορυδαλλό που στεγάζονται σε παλιά ενοικιαζόμενα κτίρια, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου διδακτηρίου, όπως το 3ο Γυμνάσιο, 8ο Γυμνάσιο  και το 18ο Δημοτικό. Επίσης υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν ακόμα σε κοντέινερ όπως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ή κάποιες αίθουσες τους λειτουργούν σε κοντέινερ, όπως το 4ο και 5ο Γυμνάσιο.

Επίσης, το 9ο  Δημοτικό Σχολείο στο Σχιστό Κορυδαλλού αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού πληθυσμού και επιβάλλεται η ανέγερση νέων διδακτηρίων τόσο για τα παιδιά του Δημοτικού όσο και για τα παιδιά του Γυμνασίου. Απαραίτητη κρίνεται  η μεταφορά ενός Λυκείου στην περιοχή για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, που αναγκάζονται να διασχίζουν πολύ μεγάλες αποστάσεις για να πάνε στα Λύκεια, που είναι όλα συγκεντρωμένα στην περιοχή των φυλακών.

Σημαντικό πρόβλημα των τελευταίων χρόνων είναι η ελλιπής και μη έγκαιρη συντήρηση και επισκευή των σχολείων.

Άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι η ασφάλεια των σχολείων από πυρκαγιά και σεισμό.

Τα περισσότερα σχολεία δεν έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Επιπλέον δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά που προβλέπει ο ΟΑΣΠ για την ασφάλεια των μαθητών σε περίπτωση σεισμού όπως π.χ. να μπουν μεμβράνες στα τζάμια , να στερεωθούν όλες οι ντουλάπες στους τοίχους, να μπουν προστατευτικά πλέγματα στα φωτιστικά οροφής, να μπουν κουπαστές στις σκάλες. Δεδομένου ότι τα σχολικά κτίρια ανήκουν πλέον στους Δήμους, η ευθύνη για να γίνουν όλα αυτά είναι δική τους .

Ποιος ευθύνεται λοιπόν  για όλα όσα δεν έχουν γίνει για την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων; Ποιος ευθύνεται για την μη έγκαιρη και πλήρη συντήρηση των σχολείων;

Ποιος ευθύνεται για την αδιαφάνεια στην διαχείριση των κονδυλίων για την επισκευή και συντήρηση των σχολείων;

Ποιος ευθύνεται για την μη ύπαρξη πιστοποιητικών πυρασφάλειας και τη λήψη μέτρων αντισεισμικής προστασίας ;

Ποιος διοικεί το Δήμο μας τα τελευταία 13 χρόνια;

Το «ΜΑΖΙ, για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει» θα μεριμνήσει για την ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου. Θα  διεκδικήσει την κατασκευή ενός Δημοτικού και ενός Γυμνασίου στην περιοχή του Σχιστού, αλλά και την κατασκευή του διδακτηρίου Δευτεροβάθμιας στην Σταματοπούλου, που εδώ και 10 χρόνια είναι ακόμα στις μακέτες.  Θα μεριμνήσει επίσης για τη μεταφορά ενός Λυκείου στην περιοχή, για να μην αναγκάζονται οι  μαθητές του Σχιστού και του Άνω Κορυδαλλού να διασχίζουν τεράστιες αποστάσεις. Θα φροντίσει για την έγκαιρη έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας και τη συμμόρφωση στις προτάσεις του ΟΑΣΠ για την αντισεισμική προστασία. Όλες δε, οι δαπάνες επισκευής και συντήρησης των σχολείων θα είναι διαφανείς και αναρτήσιμες στο διαδίκτυο.

Η παιδεία πρέπει να είναι  προτεραιότητα για όλους.

Δυστυχώς για κάποιους προτεραιότητα είναι τα έργα βιτρίνας και όχι η παιδεία.

Please follow and like us:

Ευαγγελία Μεταξαράκη, ελεύθερη επαγγελματίας

Ονομάζομαι Ευαγγελία Μεταξαράκη

 έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στον Κορυδαλλό.

 Αποφοίτησα Από το τρίτο γενικό λύκειο Κορυδαλλού.

Στην συνέχεια εργάστηκα στην οικογενειακή επιχείρηση

στον χώρο της εστίασης που διατηρούσαν οι γονείς μου. Έχω ένα μοναδικό ζουζούνι με ειδικές ικανότητες που ήταν το έναυσμα μου να ταυτιστώ με την διαφορετικότητα.

 Έτσι από το 2011 έχω εργαστεί τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και της καθαριότητας τομείς που παρείχαν την δυνατότητα ελισσόμενου ωραρίου ώστε να μπορώ να αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στο παιδί μου.

Υπήρξα ενεργό μέλος στον σύλλογο του Χατζηπατέρειου κέντρου καθώς και του 1ου ειδικού σχολείου Κορυδαλλού. Αυτές οι επαφές ήταν η αφορμή μου να ασχοληθώ με χειροποίητες κατασκευές για να μπορώ να προσφέρω σε διάφορα bazaar που διοργανώναμε. Έχω παρακολουθήσει ομάδες συμβουλευτικές γονέων καθώς και κύκλους σεμιναρίων που αφορούν στην ειδική αγωγή.

Ο λόγος που αποφάσισα να ενταχθώ στην ομάδα του “μαζί για τον Κορυδαλλό που μας αξίζει” είναι, ότι είναι κάτι νέο ανανεωτικό και ανατρεπτικό με έναν αέρα ελπίδας για ένα βελτιωμένο αύριο για το παιδί μου.

Αγαπημένες μου δραστηριότητες:  μουσική, διάβασμα, κατασκευές.        

Please follow and like us:

Ο παράλληλος κόσμος του διαδικτύου

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του 80 πήρε σάρκα και οστά το διαδίκτυο, κανείς δεν περίμενε την επίδραση που θα είχε στην ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Ένα σημείο στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι ότι δημιουργήθηκε ένας παράλληλος κόσμος, μια παράλληλη κοινωνία, η οποία έχει παγκόσμια διάσταση, δικούς της κανόνες συμπεριφοράς και δικό της τρόπο επικοινωνίας.

Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει ότι, νέα κυρίως άτομα, προτιμούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω κάποιας ψηφιακής πλατφόρμας αντί της φυσικής ή τηλεφωνικής επικοινωνίας και έχουμε ακούσει για περιπτώσεις εθισμού ή κάποιας ψυχικής νόσου από την χρήση των social media. Τα Like στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά ή θετικά την ψυχολογία μας ανάλογα την ποσότητά τους… Μελέτες έχουν δείξει πως συναισθήματα, όπως ο φθόνος, κυριεύουν κάποιους ανθρώπους όταν οι αναρτήσεις φίλων τους έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση και περισσότερα Like.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω  παρατηρείται το διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο της ανάπτυξης κοινωνικών και ερωτικών σχέσεων μέσω του διαδικτύου, χωρίς να υπάρχει φυσική επαφή, χωρίς να υπάρχει το συναίσθημα της αγάπης  ή το αίσθημα του έρωτα όπως μέχρι σήμερα το γνωρίζουμε. Και μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε το bulling σε διάφορες μορφές και πρακτικές.   

Το διαδίκτυο είναι ένα φοβερό εργαλείο και προσφέρει πολλά θετικά στην ανθρωπότητα, όπως η τεράστια πηγή γνώσης και η ευκολία σε διάφορα θέματα της καθημερινότητάς μας. Όπως όμως κάθε εργαλείο χρειάζεται να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε σωστά και ταυτόχρονα να εκπαιδεύουμε τις νέες γενιές να το χρησιμοποιούν και αυτές σωστά.

Είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε ως άτομα αλλά και ως οργανωμένοι φορείς μέσα από τις δημοτικές και τις κρατικές υπηρεσίες.

Please follow and like us:

Ατύχημα παιδιού στην πλατεία Αγ. Γεωργίου

Η δημοτική κίνηση «μαζί» έχει επισημάνει πολλές φορές τα προβλήματα ασφάλειας στους δημόσιους χώρους που προκαλούνται εξαιτίας της προχειρότητας και της απουσίας σχεδιασμού εκ μέρους της δημοτικής αρχής που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τους ελέγχους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, υπήρξε τραυματισμός παιδιού την ώρα που έπαιζε, μετά από την πτώση του σε φρεάτιο βάθους 2,5 μέτρων, όταν υποχώρησε το προστατευτικό που είχε τοποθετηθεί.

Στο σημείο έσπευσαν οι άνθρωποι του «μαζί» που έστηναν το περίπτερο του συνδυασμού μας και βοήθησαν να βγει το παιδί.

Άλλο ένα περιστατικό πλημμελούς συντήρησης που ευτυχώς δεν κατέληξε σε τραγωδία.

Έχουμε επιστήσει επανειλημμένα την προσοχή στη δημοτική αρχή για πολλά σημεία στους δημόσιους χώρους που είναι επισφαλή.

Όπως έχει δηλώσει στις 2 Μαΐου στο διαδικτυακό μας κανάλι ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Κατσούλης τα θέματα ασφάλειας είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες.  

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=361880781337970&id=273877249969126

Μαζί για τον Κορυδαλλό

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού

Νίκος Κατσούλης

Please follow and like us: