Η ανθρώπινη ζωή έχει αξία – Justice For Zak/ Zackie

Πριν από ένα χρόνο, ένας συνάνθρωπός  μας, έχασε άδικα την ζωή του στην Ομόνοια με έναν απίστευτα βίαιο, βάναυσο και απάνθρωπο  τρόπο.

Ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος μέρα μεσημέρι και μπροστά στα μάτια των περαστικών. 

Αντιμετώπισε την οργή, τη βία και την αδιαφορία ωσάν η δική του ζωή να ήταν λιγότερο σημαντική.

Ο κανιβαλισμός και η καλλιέργεια στερεοτύπων συνεχίστηκε από γνωστά ιδιωτικά κανάλια.

Η ανθρώπινη ζωή  έχει αξία. Η ανθρώπινη ζωή αξίζει το ίδιο για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το χρώμα, το φύλο, την φυλή, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου τους.

Η συλλογικότητα Justice For Zak/ Zackie καλεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2019  σε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας από τις 14:00 με μια σειρά εκδηλώσεων  και στην συνέχεια σε ειρηνική πορεία που θα καταλήξει στο  Σύνταγμα στις 22:00.

Εμείς στο «Μαζί για τον Κορυδαλλό» που σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή  και τα ανθρώπινα  δικαιώματα ενώνουμε τη φωνή μας με όλες και όλους εκείνους που εναντιώνονται στην μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.   

Please follow and like us:

Παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον

Δυστυχώς στον Δήμο μας για χρόνια δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την προστασία του περιβάλλοντος και δεν αναπτύχθηκε καμία δράση προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας.

Για τον λόγο αυτό η Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Κορυδαλλό» και ο Νίκος Κατσούλης συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώνοντας τις φωνές τους με τους νέους, τους μαθητές και μαθήτριες αλλά και τα κινήματα και την κοινωνία των πολιτών.

 «Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα» είναι το κεντρικό σύνθημα των εκατομμυρίων πολιτών που θα διαδηλώσουν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Στο Σύνταγμα στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης, συγκέντρωση με στόχο τη σωτηρία του περιβάλλοντος.     

Από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι υπάρχει κάλεσμα από το Fridays for Future Greece  προς την εκπαιδευτική κοινότητα.

Να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9.

Η16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεσηκώνει  τα παιδιά του πλανήτη για την προστασία του περιβάλλοντος  να κατακλύσουν τους δρόμους σε μια πρωτοφανή παγκόσμια κινητοποίηση, για να πιέσουν τους ηγέτες του κόσμου να λάβουν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μετάβαση σε 100% καθαρή ενέργεια.Μας καλούν σε συμμετοχή όλες και όλους!

Please follow and like us:

6 Χρόνια χωρίς τον Παύλο – Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται έξι χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού οργανώνεται το αντιφασιστικό φεστιβάλ (13 – 18 Σεπτέμβρη) προτάσσοντας έναν άλλο πολιτισμό, μια μάχη με όπλα τους αγώνες, τη μουσική, την καλλιτεχνική δημιουργία, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό και την μνήμη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται  την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019, με συγκέντρωση στην οδό Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι στις 17.30μμ και πορεία στον Πειραιά στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Κορυδαλλό» και ο Νίκος Κατσούλης συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και δίνουν καθημερινά αγώνα για να ανακόψουν την πορεία εκφασισμού της κοινωνίας με όλες τις μορφές που αυτός εμφανίζεται.

Please follow and like us:

Καλή σχολική χρονιά!

Πρωί 11ης Σεπτεμβρίου, ημέρα που η πόλη μας θα γεμίσει παιδιά όλων των ηλικιών, γέλια, υπερήφανους γονείς, μυρωδιές καινούριου βιβλίου και βασιλικού.

Καλωσορίζουμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς στα σχολεία μας και ευχόμαστε σε όλες τις οικογένειες και τους/τις εκπαιδευτικούς μια σχολική χρονιά με φαντασία, δημιουργικότητα, γνώση και παιχνίδι.

Please follow and like us:

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

Στη συνάντηση παραγόντων της νέας δημοτικής αρχής με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο το αντικείμενο ήταν η κατάθεση αιτημάτων προς την κυβέρνηση.

Δίνουμε πίστωση χρόνου στην νέα διοίκηση και θα βοηθήσουμε τα μέγιστα για να διαμορφώσει προς την σωστή κατεύθυνση σχέδιο για τον Κορυδαλλό αλλά δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι μας θορύβησαν τα παρακάτω:  

 1. Δεν υπάρχει  σχέδιο ή πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου των φυλακών, μετά την απομάκρυνσή τους, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Δημοτική Αρχή.
 2. Διατυπώθηκαν προτάσεις για την επέκταση του αστικού ιστού  σε περιοχές «φιλέτα με θέα» όπως χαρακτηρίστηκαν.
 3. Δεν διατυπώθηκε κανένα αίτημα για κυκλική οικονομία, πράσινα σημεία, διαχείριση σκουπιδιών κλπ.
Please follow and like us:

Ορκωμοσία Δημοτικής Ομάδας του «μαζί»

Για τo «μαζί» για τον Κορυδαλλό και τον Νίκο Κατσούλη η 28η Αυγούστου είναι  μια ημέρα ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά. Αφενός είναι η μέρα της πρώτης ορκωμοσίας της δημοτικής μας ομάδας αφετέρου η έναρξη των συζητήσεων για την δημιουργία του «μαζί» πριν έναν χρόνο ακριβώς.

Για εμάς είναι η ημέρα που αποδεικνύει ότι μια παράταξη αποτελούμενη, μόνο από ακέραιους ανθρώπους, χωρίς υστεροβουλία και με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον τόπο τους μπορεί να πετύχει πάρα πολλά.

Δεσμευόμαστε σε όλους τους Κορυδαλλιώτες και τις Κορυδαλλιώτισσες ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με τον ίδιο τρόπο και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο..

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Ο Επικεφαλής

Νίκος Κατσούλης

Please follow and like us:

Ο νέος αντιδημοκρατικός Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

To «μαζί» για τον Κορυδαλλό και ο Νίκος Κατσούλης εξαρχής τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές επειδή:

 • *Σταματά η απόλυτη εξουσία των Δημάρχων που συχνά ήταν αιτία διαφθοράς και αυθαιρεσίας.
 • *Σέβεται την ψήφο όλων των ψηφοφόρων.
 • *Δίνει την ευκαιρία σε νέες δυνάμεις (μη κομματικά υποκινούμενες) να συμβάλλουν στην λειτουργία του δήμου.
 • *Καθιστά το σύνολο των παρατάξεων υπεύθυνο για την ομαλή λειτουργία των δήμων.

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οδηγούν την διοίκηση του δήμου στον αντίποδα των παραπάνω δηλαδή:

 • *Δημιουργούν πλαστές πλειοψηφίες υπέρ των δημάρχων στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.  
 • *Υποβιβάζουν τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις, το θέτουν κάτω από την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, διαστρεβλώνοντας έτσι την λαϊκή βούληση.
 • *Δίνουν αντιδημοκρατικά την απόλυτη εξουσία σε παρατάξεις, όπως στον Κορυδαλλό, που συγκέντρωσαν ούτε το ¼ των έγκυρων ψήφων ή λιγότερο από το 10% των Κορυδαλλιωτών.
 • *Εισάγουν ρυθμίσεις, όπως η αυστηροποίηση του πλαισίου επίλυσης των διαφορών των Ο.Τ.Α. με τους εργαζομένους τους, που θα καταστήσει τους Δήμους εκ νέου όμηρους μακροχρόνιων δικαστικών διαδικασιών.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι ο νέος Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  με πρόσχημα ότι οι επιλογές των δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο θα οδηγήσουν σε ακυβερνησία, παρεμβαίνει απροκάλυπτα στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αυτό ο νόμος είναι πλήρως ασεβής προς τους ψηφοφόρους και προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους και ζητούμε την άμεση απόσυρσή του.

Για το «μαζί» για τον Κορυδαλλό

Ο Επικεφαλής

Νίκος Κατσούλης

Please follow and like us:

Φυλακές Κορυδαλλού

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Το «μαζί» χαιρετίζει την προγραμματική δήλωση του πρωθυπουργού για γκρέμισμα των φυλακών του Κορυδαλλού και αντικατάστασή τους από πάρκο που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος μας.

Οι παρόμοιες δηλώσεις προηγούμενων πρωθυπουργών μας κάνουν επιφυλακτικούς.

 Ένα τόσο μεγάλο έργο για να υλοποιηθεί απαιτείται να μη χαθεί ούτε μία μέρα και περιμένουμε στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης να υπάρχει τουλάχιστον η χωροθέτηση των νέων  σωφρονιστικών ιδρυμάτων που θα υποδεχτούν  τους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως και να έχει, το «μαζί» θα είναι παρόν για να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του πάρκου στην  θέση των σημερινών φυλακών αλλά και θα αγωνιστεί ώστε αυτή η υπόσχεση να υλοποιηθεί.

Καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου σε ενιαίο αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η νωχελική αντιμετώπιση όλων αυτών των χρόνων απέδωσε πενιχρά με την απομάκρυνση μόνο ενός μικρού μέρους των φυλακών και δεν πρέπει να επαναληφθεί.

22.7.19

Please follow and like us:

Κύπρος: 45 χρόνια κατοχής

Η δημοτική κίνηση «ΜΑΖΙ για τον Κορυδαλλό» αποτίει φόρο τιμής στον αδελφό λαό της Κύπρου και προσδοκά την αποκατάσταση της αλήθειας και την απομάκρυνση των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων από το νησί.

Στις 15 Ιουλίου του 1974 η https://www.sansimera.gr/articles/250 Χούντα των Αθηνών, δια των οργάνων της στη Μεγαλόνησο (Εθνική Φρουρά, ΕΛΔΥΚ, ΕΟΚΑ Β’), ανατρέπει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχιεπίσκοπο Μακάριο και εγκαθιστά κυβέρνηση «μαριονεττών» υπό τον δημοσιογράφο Νίκο Σαμψών. Πέντε ημέρες αργότερα, οι Τούρκοι θα εισβάλλουν στην Κύπρο.

Στις 20 Ιουλίου 1974 η Τουρκία εισβάλλει με την κωδική ονομασία «Αττίλας» στην Κύπρο, την ευρύτερη περιοχή της Κερύνειας και της Λευκωσίας. Κι ενώ άοπλοι πολίτες δολοφονήθηκαν, γυναίκες βιάστηκαν και αιχμάλωτοι στρατιώτες εκτελέστηκαν, η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εισβολή, αλλά για «ειρηνική επέμβαση», με σκοπό την επαναφορά της συνταγματικής τάξης στην Κύπρο, που είχε καταλυθεί από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974), σκορπίζοντας τον όλεθρο και τον θάνατο στην Κύπρο.

Έκβαση της τουρκικής εισβολής ήταν:

 • * να συνεχίζει έως σήμερα η Τουρκία να κατέχει παράνομα για 45 χρόνια το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της
 • * περισσότεροι από 43.000 βαριά οπλισμένοι Τούρκοι στρατιώτες να παραμένουν ακόμη στις κατεχόμενες περιοχές
 • * η Τουρκία μέχρι και σήμερα να στερεί από τους εκτοπισμένους Ελληνοκυπρίους το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Το γεγονός αυτό έχει δώσει αφορμή για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις για τις παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης από την πλευρά της Τουρκίας
 • * περισσότερα από 3.000 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ περίπου 1.400 Ελληνοκύπριοι παραμένουν αγνοούμενοι
 • * η Άγκυρα προχώρησε στον συστηματικό εποικισμό των κατεχόμενων περιοχών με παράνομους εποίκους και υποχρέωσε πολλούς Τουρκοκυπρίους να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη και αλλού. Έτσι, οι έποικοι υπερτερούν αριθμητικά των γηγενών Τουρκοκυπρίων.

Ως επιστέγασμα των ανωτέρω τον Νοέμβριο του 1983, η Τουρκία υποκίνησε και επιδοκίμασε τη «μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας» (ανακήρυξη του ψευδοκράτους) στην κατεχόμενη περιοχή από την τουρκοκυπριακή ηγεσία. Η καλούμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» («ΤΔΒΚ») δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα άλλο κράτος, πλην της Τουρκίας, η οποία ασκεί τον ουσιαστικό έλεγχό της. Τα ψηφίσματα 541 (1983) και 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν με κατηγορηματικό τόπο τη μονομερή αυτή ενέργεια, την κήρυξαν άκυρη και ζήτησαν την απόσυρσή της. Η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει μόνον την Κυπριακή Δημοκρατία, που δημιουργήθηκε το 1960 και την κυβέρνησή της, ακόμη κι αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία σε περιοχές, που βρίσκονται υπό την στρατιωτική κατοχή της Τουρκίας.

Please follow and like us:

Το μαζί για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

 • * Ο αριθμός των ανθρώπων που διαφεύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις συγκρούσεις ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια το 2018.
 • * 25,9 εκατομμύρια ήταν ο αριθμός των προσφύγων παγκοσμίως το 2018, 500.000 περισσότεροι από το 2017.
 • * Κάθε δεύτερος πρόσφυγας ήταν παιδί. Πολλά παιδιά (111.000) είναι μόνα τους, χωρίς την οικογένειά τους.
 • * Ο αριθμός των προσφύγων διπλασιάστηκε τα τελευταία 20 χρόνια.
 • * 13,6 εκατομμύρια ήταν ο αριθμός των βίαια εκτοπισμένων μέσα στο 2018.
 • * 37.000 νέοι εκτοπισμοί πραγματοποιούνται κάθε μέρα.
 • * Στο τέλος του 2018, υπήρχαν 3,5 εκατ. αιτούντες άσυλο παγκοσμίως.
 • * Το 16% των προσφύγων φιλοξενούνται σε χώρες του αναπτυγμένου κόσμου, ενώ το 1/3 του παγκόσμιου προσφυγικού πληθυσμού φιλοξενείται σε χώρες του λιγότερο αναπτυγμένου κόσμου.
 • * Η αναλογία των ανθρώπων που είναι πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο ή εσωτερικά εκτοπισμένοι σχετικά με τον παγκόσμιο πληθυσμό είναι 1 στους 108. Πριν από δέκα χρόνια ήταν 1 στους 160.

Κανένας δε διαλέγει να γίνει πρόσφυγας.

Χτίζουμε δίκτυα αλληλεγγύης για όλους

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα

των παιδιών

στην εκπαίδευση, τη στέγη, την ασφάλεια, την τροφή

Please follow and like us: